Demirel Yönetmen, Medya Yönetmen Yardımcısı, Karadayı ve Çevik Bir aktördü

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, katıldığı canlı yayında bir soru üzerine 28 Şubat'ın jeneriğini açıkladı. "Demirel yönetmen, medya yönetmen yardımcısı" diyen Arınç, Karadayı ve Çevik Bir'i de aktör olarak yorumladı.

Demirel Yönetmen, Medya Yönetmen Yardımcısı, Karadayı ve Çevik Bir aktördü
Habertürk'te ekrana gelen Basın Kulubü programında Nihal Bengisu Karaca ve Belkıs Kılıçkaya'nın sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç , 28 Şubat sürecine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Merhum Necmettin Erbakan'ın Başbakanlığı'nın hiç istenmediği dile getiren Arınç, ''Milli Görüş gömleğini çıkarıp çıkarmadığı 'sorusuna ise ilginç bir yanıt verdi.

O TABİRİ BEN KULLANMADIM

O tabirin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ait olduğunu kaydeden Arınç 'Ben, bugüne kadar öyle bir şey kullanmadım. O da doğrusunu yapıyor, ben de kullanmamakla kendime göre doğrusunu yapıyorum. Çünkü bu gömlek çıkarmak, palto çıkarmak, pardösü çıkarmak, bunlar bu anlamda bana göre başkalarının yanlış anlayabileceği şeyler. 'dedi.

GEÇMİŞ SİYASETİMDEN UTANMIYORUM
Milli Görüş çatısı altında bir çok siyasi görevde bulunduğunu kaydeden Arınç 'Ben, geçmişte Milli Görüş'ü esas alan siyasi partilerde çalıştım, il başkanlığı, milletvekilliği yaptım, yıllarca emek verdim. Ben paraşütle gelmedim siyasete. Gençlik kollarından geldim, il başkanlığı yaptım, MKYK üyeliği yaptım, grup başkan vekilliği, grup başkanlığı, Meclis başkanlığı yaptım. Şimdi, Başbakan Yardımcısıyım. Geçmişte yaptığım siyasetten de utanmıyorum, sıkılmıyorum, çünkü doğrusunu yaptık. Rahmetli Erbakan Hoca ile birlikteyken de Türkiye için, halkımız için siyaset yaptık. O zaman için doğru bildiklerimizin peşinden koştuk. Bunların içinde hiçbir zaman yolsuzluk, çıkarcılık olmadı. Milletin menfaatlerini düşünerek mücadele ettik. 'ifadelerini kullandı.

AK PARTİ'DE MİLLİ GÖRÜŞÇÜYÜZ DİYEMEYİZ

'Ak Parti'de Milli görüşçüyüz diyemeyiz 'diyen Arınç 'AK Parti yeni bir parti, Milli Görüş, Milli Görüşçülerde kaldı. Şimdi biz AK Parti'de 'Milli Görüşçüyüz' diyemeyiz. Böyle bir iddiamız yok. Onun partisi var.'' diye konuştu.

ERBAKAN'IN ORTAĞI ÇÜRÜKTÜ
Necmettin Erbakan'ın 28 Şubat sürecinde tek başına iktidar olmadığını sözlerine ekleyen Arınç, ''Yanında bir ortağı vardı ve ortağının içi çürüktü. Bu çürüklük zaman zaman 28 Şubat sürecinde de Susurluk olayında da tek ayaklı haline getirdi koalisyonu. Ha gitti, ha gidiyor. Müdahale etseniz hükümet son bulacak, etmeseniz, vicdanlar kabul etmiyor. O noktada hükümetin daha uzun süreli olması, bu badirelerden geçmesi için belki sükutu tercih etmiş olabilir' şeklinde konuştu.

28 ŞUBAT'IN 'JENERİĞİ '
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 28 Şubat sürecinde dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in kendisine ne ifade ettiğinin sorulması üzerine, ''Yönetmen diyebiliriz'' dedi. 208 Şubat sürecinin medyasını da ''Yönetmen yardımcısı'' olarak adlandıran Arınç, İsmail Hakkı Karadayı ve Çevik Bir'in sorulması üzerine ''Jenerikte ismi geçenlerden birisi gibi görelim, Çevik Bir de onun yardımcısı. Bunların hepsi aktörleridir'' dedi.

BEYAZ GAZETE