8. Uluslararası Kar Film Festivali Sona Erdi

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından 8.si düzenlenen Uluslararası Kar Film Festivali sona erdi.

Türkiye 'nin alanında ilk ve tek online festivali olma özelliği taşıyan festivalde, Türkiye 'nin çeşitli üniversitelerden ve yurt dışından öğrenciler deneysel, kurgusal, reklam, animasyon ve belgesel olmak üzere beş kategoride yarışmalara katıldı. Festivalde, 48 kurgusal, 19 deneysel, 41 belgesel, 9 reklam, 6 animasyon dalında olmak üzere toplam 123 film mücadele etti. Festivalde ünlü sinema sanatçısı Hüseyin Avni Danyal ile yönetmen Aytaç Ağırlar da öğrencilerle tecrübelerini paylaştı.

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonu 'nda öğrencilerle buluşan Hüseyin Avni Danyal, oyunculuk yapmak isteyen ve televizyon-sinema sektöründe çalışmayı düşünen öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Öğrencilerin eğitim sürecini iyi değerlendirmeleri gerektiğini ve eğitim döneminde hocalardan ne alabiliyorlarsa almaları gerektiğini vurgulayan Danyal, “Sinema hiçbir zaman tiyatronun tadını vermez bana. Tiyatroda karşılıklı bir alışveriş var ve seyirciden tepkinin hemen almanın tadı televizyonda bulunmuyor. Ama televizyon ve sinema tiyatroyu canlı tutuyor.” dedi.

Yönetmen Aytaç Ağırlar ise 'İlk göz ağrım ' dediği 'İncir Reçeli' filminin gösteriminin ardından öğrencilerin merak ettiği konularla ilgili soruları cevapladı.

Festivalde Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İrfan Hıdıroğlu 'nun yönetmenliğini yaptığı 'Büyük Usta ' adlı film de gösterilirken, Hıdırıoğlu ile de bir söyleşi düzenlendi.

Reklam kategorisi filmlerinin gösteriminin ardından Doç. Dr. Fatma Geçikli, Doç. Dr. Derya Tellan, Yrd. Doç. Dr. Raci Taşçıoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Eyyüp Akbulut 'un katılımıyla 'İletişim Eğitimi' adlı söyleşi gerçekleştirildi.

Ödül alan filmlerin gösteriminin yapıldığı festivalde, belgesel film kategorisinde Prof. Dr. Aytekin Can ve Öğretim Görevlisi Ruhi Gül, 'Belgesel Film Atölye Çalışması ' düzenledi. İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suat Gezgin, 'Türk Sinemasında Yabancılık' konusunda, Prof. Dr. Huriye Kuruoğlu ise 'Belgesel Filmin Kendine Yabancılaşması' konularında öğrencilere bilgilerini aktardı.

Festivalin film gala gösteriminde ise Yrd. Doç. Dr. Yusuf Yurdagül 'ün yönetmenliğini yaptığı 'Afulful' adlı film izlendi.