Vali Ata huzurevini ziyaret etti

Gaziantep Valisi Erdal Ata, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası nedeniyle huzurevini ziyaret etti.

Vali Ata, huzurevi sakinlerine seslenerek, yeni bir huzurevi yapmak için çalışmalarının olduğunu ve bu konuda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in çok büyük desteklerinin olduğunu belirtti.

Huzurevinde kalanlara karanfil dağıtıp onlarla yemek yiyen Ata, yaşlıların her gün hatırlanması gerektiğini söyledi.

Yaşlıların yılın belirli bir günü değil yılın 365 gününün hatırlanması gerektiğini dile getiren Ata, şöyle konuştu:

''Ümit ediyorum ki rahatınız ve huzurunuz yerindedir. Biz devlet olarak elimizden geldiği kadar tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Sizler burada devletin misafiri olarak en iyi şekilde ağırlanıp huzur içerisinde yaşamanız için gayret gösteriliyor. Ama ona rağmen eksiklikler ve ihtiyaçlar varsa bu eksiklikler ve ihtiyaçlar bizlere bildirildiği zaman bizde elimizden geldiği kadar onları telafi etmek için var gücümüzle çalışırız.''

Huzurevi sakinlerine yeni bir huzurevi müjdesini veren Ata, 140 dönümlük bir yer aldıklarını ve şu an da projenin hazırlandığını ifade etti.

Ata, ''İnşallah iki yıl gibi bir sürede sizlere daha modern daha çağdaş ve sizleri daha rahat ettirebileceğimiz çok güzel sosyal tesisleri olan bir yer yaptıracağız. İnşallah iki yıl sonra diyorum. Yaşlılar Haftası'nı yeni yapılan yerde kutlama şansımız olabilir diye düşünüyorum. Huzurevinin sorunlarını dile getiren ihtiyaçların karşılanmasında katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum'' dedi.

Daha sonra Vali Ata, Şehitkamil Belediye Başkanı Fadıloğlu'na huzurevine yaptığı hizmetlerinden dolayı plaket taktim etti.

Fadıloğlu ise huzurevine daha önce ziyarete geldiklerinde huzuevinde kalanların kendilerinden talepleri olduğunu ve bu talepleri kendileri için emir olduğunu belirterek, ''Daha önce huzurevini ziyaret ettiğimizde büyüklerimizin bir talebi oldu. Huzurevinin bahçesini yürüyüş parkur, spor aletleri ve oturma gruplarının yapılması istenmişti. Büyüklerimizin talepleri bizim için emirdir. Bence plaketi hak ettiğimi düşünmüyorum. Bunu bir vazife olarak görüyoruz'' dedi.

Konuşmaların ardından AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, başta Vali Ata olmak üzere huzurevinde bulunan herkese fıstık ezmesi dağıttı.

Ziyarete, Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, İl Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan ve AK Parti il yönetimi katıldı .