Ulaştırma Bölge Müdürlüğü, Meclis Gündemine Taşındı

CHP Gaziantep Milletvekili Dr.Mehmet Şeker, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na bağlı Gaziantep Bölge Müdürlüğü'nün kurulmasına ilişkin kararnamenin 4 ay önce yayınlanmasına rağmen, bölge müdürlüğünün faaliyete geçmesi için henüz somut bir adım atılmadığını söyledi.

Ulaştırma Bölge Müdürlüğü, Meclis Gündemine Taşındı
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi veren Milletvekili Mehmet Şeker, bölge müdürlüğü kurulmasını öngören kararname ile bakanlığa teşkilat ve kadrolarını oluşturmak için altı aylık bir süre tanındığını hatırlatarak, yavaş ilerleyen sürecin de ulusal ve uluslararası yük taşımacılığı yapan bölge firmalarının ek maliyetlerini arttırdığına dikkat çekti.

Bölge Müdürlüğü'nün tam olarak ne zaman hizmete gireceğini soran Şeker, şu soruları yöneltti: 'Gaziantep'te kurulacak 7. Bölge Müdürlüğü'nün faaliyete geçmesi için bugüne kadar yapılan çalışmalar nelerdir? Bölge Müdürlüğü için yer tespiti yapılmış mıdır? Söz konusu bölge müdürlüğünün nerede hizmet vermesi kararlaştırılmıştır, bunun için ne tür çalışmalar yapılmıştır? Bölge Müdürlüğü'nde hizmet verecek personel sayısı belirlenmiş midir? Bu personelin alımına veya atanmasına yönelik yapılan somut bir çalışma var mıdır? Bölgede ulusal ve uluslar arası yük taşımacılığı yapan firmaların katlandığı maddi külfete son verecek olan Gaziantep 7. Bölge Müdürlüğü tam olarak ne zaman hizmet vermeye başlayacaktır? '
Kaynak: İHA