Saadet Partili Gençlerden Kan Bağışı Kampanyası

Türk Kızılay'ının kan stoklarındaki azalma nedeniyle sıkıntı yaşaması üzerine Saadet Partili gençler kan bağışı için harekete geçti.

Saadet Partili Gençlerden Kan Bağışı Kampanyası
Saadet Partisi İzmir İl Gençlik Kolları Üyeleri, Türk Kızılayı Ege Bölge Müdürlüğü ile ortaklaşa kan bağışı kampanyası düzenledi. Kızılay'ın Buca Şirinyer'deki gezici kan toplama aracına gelerek Kan bağışında bulunan SP'li gençlerin kampanyasına, Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Bayram Sakartepe'de kan vererek destek oldu.

SP İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Fatih Kaplan, gazetecilere etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada; Kanın acil değil, sürekli bir ihtiyaç olduğuna dikkat çekti. İzmir'in Ege Bölgesi içinde kan ihtiyacını karşılamada kendi kendine yetemeyen tek il olduğunu hatırlatan Kaplan, "Bu nedenle başta biz gençler olmak üzere tüm İzmirli vatandaşlarımızı kan verme konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Maalesef kan bağışının ne demek olduğunu, ancak bir yakınımıza ya da kendimize kan lazım olduğunda anlıyoruz. 'Benim başıma gelmez' diye düşünmek son derece yanlıştır. Bir gün hepimizin başına kana muhtaç olduğu an gelebilir. Kan vermek bir insanlık borcudur. Kan Bağışında bulunmak hayat kurtarır.Biz de bu ulvi bağışa kendi çapımızda katkıda bulunmak, bir ihtiyaç sahibinin derdine derman olmak istedik" diye konuştu.

Gerçekleştirdikleri Kan bağışı kampanyasını özellikle Çanakkale Zaferinin 97. yıl dönümünde yapmak istediklerini belirten Kaplan,"Atalarımızın kan vererek aldığı bu topraklarda biz de kan bağışında bulunarak Çanakkale Zaferini de kutlamak istedik" dedi .