Gazikent Üniversitesi Rektörü Özdemir'den Mevlana'nın Hoşgörüsünü Dinlediler

Güney Eğitim Kurumları Zenginleştirilmiş Eğitim Programı öğrencileri, Gazikent Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Özdemir'den Hz. Mevlana'nın engin hoşgörüsünü dinledi.

Hayata dair çok önemli değerlerin paylaşıldığı sohbette Prof. Dr. Özdemir, yayınlanmış kitabı, ''Mevlana ve Konfüçyüs'' den bazı bölümleri ZEP öğrencileriyle paylaştı.

Gazikent Üniversitesi Prof. Dr. İbrahim Özdemir, ''Hz. Mevlana, asırları kuşatan en önemli değerleri, her seviyeden insanın anlayabileceği şekilde ifade etmiştir. Özellikle onun 7 öğüdü üzerinde çok düşünmek gerekir'' diye konuştu.

Bu öğütleri ZEP öğrencilerine tek tek dile getiren Prof. Dr. Özdemir, şunları kaydetti:
''Şefkat ve merhamette güneş gibi ol, derken Hz. Mevlana'nın burada neden güneş temsilini kullandığı çok önemlidir. Güneş, bütün insanları, hatta bütün yaratılmışları aydınlatır. Hiç ayrım yapmaz, Müslümanı, Hristiyan, Yahudi'yi, kısacası her inanca mensup insanı kuşatır. Öyleyse, insanlar şefkat ve merhamet göstermede de hiç ayrım yapmadan herkesi kuşatmalıdır. Sizler de geleceğin aydınlık güçlü çınarları olarak herkese şefkat ve merhametle muamele edin, insanlar arasında ayırım yapmayın. Engin bir hoşgörü ile tüm insanlığı kuşatın.''

ZEP Öğrencileri adına konuşan Didem Rumeysa Sezginer ve Yıldız Duman, ''Öğrencilerimizin sorularını samimiyetle yanıtlayan Prof. Dr. Özdemir, bizleri dünya bilgelerinden Konfiçyüs ve Hz. Mevlana'nın asırları kuşatan öğretilerine engin bir düşünce yolculuğuna çıkardı. Eşsiz değerlerin aydınlık ikliminde gerçekleştirilen bu Mevlana Sohbeti, birçok konuda farkındalığımızı arttırdı'' şeklinde konuştular.
Kaynak: AA