'Akçatekir 40 Bin Lira Ödenekle 200 Bin Kişiye Hizmet Üretiyor'

Adana'nın Pozantı ilçesine bağlı Akçatekir Beldesi Belediye Başkanı Mehmet Kılınçkaya, İller Bankasının kışın 3 bin olan nüfusa göre 40 bin lira ödenek gönderdiğini belirterek, yaz gelince de bu parayla 200 bin kişiye hizmet vermek zorunda kaldıklarını söyledi.

'Akçatekir 40 Bin Lira Ödenekle 200 Bin Kişiye Hizmet Üretiyor'
Kılınçkaya, 'Yaylacılardan dolayı yazın Akçatekir'in nüfusu 200 bine yaklaşıyor. Adana'nın yükünü yazın biz çekiyoruz. Gönderdikleri 40 bin lira ile 200 bin kişiye hizmet vererek imkansızı başarıyoruz. Bize destek verilse yayla turizmini daha çok geliştirebiliriz. ' dedi.

Akçatekir'in kış aylarında terk edilmiş şehir görünümünde olduğunu belirten Kılınçkaya, 'Seferberlik var gelin, deseniz şimdi 100 kişiyi zor toplarsınız. Yaz aylarında yaylacılar gelince Akçatekir'in yüzü değişiyor. Kalabalıklardan yollarda yürüyemiyorsunuz. Bu insanlara hizmet etmek kolay değil. Valimizi beldemize çağırıp imkansızlıklarımızı anlatacağız. ' diye konuştu.

Ramazan ayında çöpleri toplayamadıklarını anlatan Kılınçkaya, 'Yazın günde 2 TIR çöp çıkıyordu. Toplamakta zorlanıyorduk. Sağ olsunlar bir kamyon Seyhan Belediyesi, bir kamyon da Çukurova Belediyesi verdi. Bir de eski bir kamyonumuz vardı. Üç kamyonla çöpleri toplayarak, o zor şartlarda bile vatandaşlarımızı mağdur etmedik. ' şeklinde konuştu.

Kılınçkaya şunları söyledi: 'Göreve geldiğimizde bazı işçileri çıkarmak zorunda kaldık. Çünkü maaşlarını ödeyemiyorduk. Bir tek zabıta memuruyla ne kadar hizmet üretebilirsiniz. Yetkililerin sesimizi duymasını ve yazın 200 bin kişilik nüfusa göre İller Bankası ödeneği gönderilmesini istiyoruz. Çünkü Akçatekir'in geleceği çok parlak. Yayla turizmini geliştirirsek burası Türk ekonomisi açısından da büyük değer kazanacaktır. '