AK Parti Ergani İlçe Başkanı Kaya: Çanakkale Onur Abidesidir

AK Parti Ergani İlçe Başkanı Mehmet Kaya, ''Çanakkale onur abidesidir'' dedi.

AK Parti Ergani İlçe Başkanı Kaya: Çanakkale Onur Abidesidir
18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97. yıl dönümü nedeniyle açıklama yapan Kaya, ''Dünyanın farklı milletlerinin karşı karşıya geldiği Çanakkale'nin, bugün dünya milletlerinin barış ve kardeşlik duygularını pekiştirdiğini belirtti.

''Çanakkale, milletimiz için de ayrıca bir onur, gurur ve şeref abidesidir'' diyen Kaya, açıklamasında ''Çanakkale, bu vatanın canı pahasına nasıl korunduğunun, bu ülkenin nasıl kurulduğunun en önemli örneklerinden birini oluşturmaktadır'' ifadesine yer verdi.

Bu büyük destanın, tarihte olduğu gibi gönüllere de yazıldığını vurgulayan Kaya, şunları kaydetti:
''18 Mart'ta Çanakkale'de kutsal değerleri uğruna, tüm olumsuzluklara karşı inanılmaz bir şekilde canı pahasına çarpışan Türk milleti, kara ve deniz savaşlarında düşman kuvvetlerine dedirterek, hür ve müstakil yaşama kararlılığını dünyaya ilan edip vatan ve bayrağına sahip çıkmıştır. Milletçe, şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes emaneti, her geçen gün aynı şuur ve inançla daha da yükseklere taşıyacağız. Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü'nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum.''
Kaynak: AA