18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97. Yıl Dönümü

''Şehitlerimizin kumanyası olarak dağıtılan ekmek ve kuru üzümü gösteriyorum, bence bu her şeyi ifade ediyor''

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97. yıl dönümü Sinop'ta çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Sinop Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen programa katılan ve bir konuşma yapan Sinop Valisi Ahmet Cengiz, yanında getirdiği ekmek ve kuru üzümü göstererek, ''Şehitlerimizin kumanyası olarak dağıtılan ekmek ve kuru üzümü gösteriyorum, bence bu her şeyi ifade ediyor'' dedi.

Çanakkale Zaferi'nin tarihe altın harflerle yazıldığını belirten Vali Cengiz,''Çanakkale muharebelerini kazandıran, Türk askerindeki yüksek ruhtur. Bu manevi ruhu bizim millet olarak her zaman aklımızda tutmamız ve bu ruha her zaman ihtiyacımızın olduğunu bilmemiz gerekir. Ülkenin içince bulunduğu coğrafya zor bir coğrafyadır. Komşu ülkelerimizin yaşadığı kavga ve kargaşalar bunun en önemli kanıtıdır. Komşu ülkelerimizin ve ülkemizin yüzyıllardır yaşadığı bu kargaşaları tekrar yaşamak istemiyorsak, millet olarak bizim uyanık olmamız gerekir. Bencil davranmamamız, bölücülere fırsat vermememiz gerekir. Gençlerimize ve çocuklarımıza Çanakkale savaşlarında milletimizin sahip olduğu milli ve manevi ruhu benimsetmemiz gerekir'' diye konuştu.

Konuşması sırasında yanında getirdiği kuru üzüm ve ekmeği salondakilere gösteren Vali Cengiz, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Aslında Çanakkale Zaferi için söylenecek çok söz vardır ama ben size bunu en iyi temsil eden o gün askerlerimizin şehitlerimizin kumanyası olarak dağıtılan ekmek ve kuru üzümü gösteriyorum. Bence bu her şeyi ifade ediyor. Çanakkale savaşlarında şehit olan tüm askerlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.''

Programa, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, Sinop Başsavcısı Osman Erduran, Emniyet Müdürü Şeref Aytekin, İl Jandarma Komutanı Albay Erhan Arıkan, İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Açıkgöz, kamu kuruluşlarının temsilcileri ve öğrenciler katıldı .