18 Mart Şehitler Günü Dolayısıyla Kayseri'deki Bazı Sivil Toplum Kuruluşları Mesajlar Yayımladı

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97. yıl dönümü dönümü nedeniyle Kayseri'deki bazı sivil toplum kuruluşları mesajlar yayımladı.

18 Mart Şehitler Günü Dolayısıyla Kayseri'deki Bazı Sivil Toplum Kuruluşları Mesajlar Yayımladı
Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası Kayseri Şube Başkanı Ramazan Türkaslan, mesajında, binlerce yıllık tarihi boyunca büyük zaferlere imza atan Türk Milletinin tarihin her döneminde her türlü fedakarlığı bağımsızlığı korumak adına verdiğini belirtti.

Türkarslan, ''Aziz vatanımızda bağımsız bir hayat sürdürebilmemize imkan sağlayan aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz, yetişen yeni nesillerimiz için de örnek olacak kahramanlık simgesidir. Bu büyük zaferin yıl dönümünde ulu önder Atatürk ve silah arkadaşlarını, canlarını ortaya koyarak 'Çanakkale Geçilmez' dedirten kahraman şehit ve gazilerimizi minnetle anıyoruz'' dedi.

Türk Ocakları Kayseri Şubesi'nden yapılan yazılı açıklamada da, Çanakkale'nin Türk Milletini esir etmeye yeltenen kibirli ittifakın engellendiği, savaş gemilerinin Nusret Mayın Gemisi tarafından şaşkına çevrildiği ve Türk'ün kalbinin attığı yerin adı olduğunu ifade edilerek, ''Türk Milleti tek nefes, tek ses ve tek yürek olmuş ve üzerine çullanan sömürgeci güçlere haddini bildirdiği tarihi zaferin adıdır Çanakkale. Bu zafer milli mücadeleye ruh vermiş, Osmanlı Devleti'nin küllerinden Türkiye Cumhuriyeti'nin doğuşuna temel teşkil etmiştir. Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97. yıl dönümünü kutluyor, bize bu zaferi yaşatan aziz şehitlerimizi ve Afganistan'da şehit olan 12 yiğidimizi rahmet minnet ve şükranla anıyoruz'' denildi.

Türk Eğitim-Sen Kayseri 2 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk ise yayımladığı mesajında, insanlık tarihinin en çetin ve en kanlı savaşlarından birine sahne olan Çanakkale Zaferi'nin 97. yılını yaşadıklarını dile getirerek, ''97 yıl önce, dünyanın dört bir yanından gelen emperyalist Haçlı ordusuna karşı duruşumuz ve onları tüm imkânsızlıklara ve yokluklara rağmen geldikleri gibi gönderişimiz, bugünün düşmanlarına tarihimizden alınacak ibret dolu bir ders ve bizlere umut kaynağı olmaktadır. Türk Milletinin ve emperyalizme, işgale, zulme ve soykırıma karşı savaşan tüm milletlerin zaferini kutlar, vatanı, milleti, ülkesi ve namusu için canlarını vermekten çekinmeyen şehitlerimize ve emanetlerine sahip çıkacağımıza dair Türk Eğitim-Sen olarak söz veririz. Ruhları şad olsun'' ifadelerini kullandı.

Kayseri Ülkü Ocakları İl Başkanı İsmail Ülger de yayımladığı mesajda, Çanakkale Savaşı'nın bir milletin bağımsızlık örneği olduğunu söyleyerek, ''Tarihi şan, şeref ve kahramanlıklarla dolu büyük Türk milletinin vatan sevgisinin, şahadetle imtihan olduğu Çanakkale Zaferi'nin 97. yıl dönümünü idrak etmenin haklı gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Vatan sevgisi, millet aşkı ve bağımsızlık heyecanının zirveye ulaşarak şehitlikle taçlandırıldığı Çanakkale Zaferi ile aziz milletimiz, vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı uğrunda neleri göze alabileceğini bütün dünyaya göstermiştir. Çanakkale, öyle bir mücadeledir ki, asırlardır yorgun düşmüş bir milletin, varlığını, bağımsızlığını devam ettirme savaşıdır. Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde, aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve dualarımızla anıyoruz. Cenabı Allah, ruhlarını şad, mekânlarını cennet eylesin'' dedi.

Makine Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Hakan Özcan da, Çanakkale Zaferi'nin Birinci Dünya Savaşı içinde ayrı bir özelliğinin olduğunu belirterek, ''Çanakkale savaşı, yalnızca bir ordunun verdiği mücadele değil, binlerce yılda oluşan asil Türk Milletinin, maddi ve manevi güçlükler içerisinde gerçekleştirdiği bir var oluş savaşıdır. 18 Mart tarihine Şehitler Günü adını veren Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi şükranla anıyoruz'' dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Kocasinan İlçe Başkanı Serkan Tok ise ibret dolu ve anlamlı bir haftayı geride bıraktıklarını kaydederek, mesajında şu ifadelere yer verdi:
''Tarihte eşine rastlanmayan Çanakkale Destanı, vatan sevgisi ve milli şuur sahibi nesiller için büyük bir gurur vesilesidir. Çanakkale, direnişin, meydan okumanın, namusun, şerefin ve iman gücünün ürünü bir zaferdir. Kurtuluş ile sonuçlanan Milli Mücadele ilhamını Çanakkale ruhundan almış ve Türk Milleti'nin varlık mücadelesinin dönüm noktası olmuştur. Emsalsiz fedakârlıklar görmek ve tarihten ders çıkarmak isteyen herkes dönüp Çanakkale'ye bakmalıdır. Çanakkale Zaferi ve İstiklal Marşı'mızın kabulünün yıl dönümlerini geride bıraktığımız hafta vesilesiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u saygı ve minnet ve rahmetle anıyoruz''
Kaynak: AA