Şehit Binbaşı, Ölmeden Bir Gün Önce Akrabalarını Arayıp Helallik İstemiş

Afganistan'ın başkenti Kabil'de düşen helikopterde şehit olan Tekirdağlı Topçu Binbaşı Serkan Doğan'ın şehit olmadan bir gün önce ailesi ve akrabalarını arayarak helallik istediği ortaya çıktı.Yeğeninin, akrabalarını arayarak helallik istediğini söyleyen amca Mehmet Doğan, "Demek ki şehit olacağı malum olmuş" dedi.

Şehit Binbaşı, Ölmeden Bir Gün Önce Akrabalarını Arayıp Helallik İstemiş
Uluslararası Güvenlik Yardım Kuvveti Kabil Bölge Komutanlığında görevli Türk askerlerini taşıyan bir nakliye helikopterinin düşmesi sonucu şehit düşen 12 askerden biri olan Topçu Binbaşı Serkan Doğan'ın baba ocağı olan Tekirdağ'ın Muratlı ilçesine acı haberi düştü. Muratlı ilçesinde yaşayan Doğan'ın ailesi Genelkurmay Başkanlığı'ndan gelen acı haberle yıkıldı. Evli ve bir kız çocuğu babası olan Topçu Binbaşı Doğan'ın 20 yıl önce babası Esat Doğan'ın kaybettikten sonra annesi Sevinç Doğan ile birlikteAnkara'ya yerleştiği kaydedildi.

Doğan'ın Muratlı ilçesinde yaşayan 85 yaşındaki amcası Mehmet Doğan, yeğenlerinin acı haberi ile yıkıldıklarını söyledi. Şehit amcası olmanın güzel bir duygu olduğunu belirten Doğan, 'Şehit amcası olmak güzel bir duygu. Daha çiçeği burnundaydı, 40 yaşındaydı. Babası da genç yaşta 44 yaşında öldü. Oğlunu resmi elbise ile göremedi. Babası öldüğünde harbiyede öğrenciydi. Afganistan'dan dün hepimize telefon ediyor. Bütün akrabalarını arıyor. Demek ki Cenab-ı Hak tarafından yeğenime şehit olacağı malum olmuş 'dedi.

Şehidin amcası Mehmet Doğan'ı ziyaret ederek başsağlığı dileyen Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, 'Sevdiğimiz bir kardeşimizdi. Allah ailesine sabırlar diliyorum. Çok sevdiğiniz bir kardeşimdi. İlçemizde nadide yetişen değerlenden biriydi ' dedi.

Şehit Binbaşı Serkan Doğan'ın Ankara'da düzenlenen töreninin ardından baba ocağı olan Tekirdağ'ın Muratlı ilçesi mezarlığındaki şehitliğe defnedileceği öğrenildi.
Kaynak: İHA