Has Parti Erzurum İl Başkanlığından Yeni Anayasa Açıklaması

Has Parti Erzurum İl Başkanı Teoman Kümbet parti il merkezinde düzenlediği basın toplantısında anayasa çalışmalarını değerlendirdi.

Has Parti Erzurum İl Başkanlığından Yeni Anayasa Açıklaması
Yeni anayasanın ertelenemeyeceğini söyleyen Has Parti İl Başkanı Teoman Kümbet, “Has Parti olarak 28 Şubatla ilgili yaptığımız suç duyurusu ve mahkemeye sunduğumuz 1600 sayfalık deliller dosyası anayasa taleplerini de canlandırmış oldu ''dedi. 12 Eylül ve 28 Şubat başta olmak üzere tüm karanlık süreçlerin aydınlanması gerektiğine değinen Kümbet, bir partinin ilk defa 28 Şubat 'la ilgili suç duyurusu yaptığını, bununda Has Parti olduğunu söyledi.

Suni gündemlerle Türkiye 'nin enerjisinin kaybedildiğini kaydeden Has Parti İl Başkanı Teoman Kümbet, asıl politika gündem maddelerinin yeni anayasa, ekonomideki cari açık ve dış politika kapsamında Suriye meselesi olduğunu dile getirdi.

“Bu hafta ülke çapında yeni anayasa ile ilgili eğilimleri tespit edebilmek amacı ile Has Parti teşkilatı olarak anket çalışmasına başladık. Anket çalışmamızda Mart ayı sonuna kadar sürecek. 500 bin kişiye ulaşmayı hedefliyoruz. Nisan ayı başında, anket sonuçlarını Türkiye ile paylaşacağız.” diyen Kümbet, amaçlarını şöyle anlattı; “Toplumda yeni anayasa talebini diri tutmak istiyoruz. Çünkü TBMM anayasa konusunu zaman zaman ikinci plana atıyor. Özgürlükçü, katılımcı, demokratik ve sivil bir anayasa yapılmasını sağlamak istiyoruz. Milletimiz yeni bir anayasa istiyor. Milletimiz, yeni bir siyaset istiyor. Milletimiz yeni bir Türkiye istiyor.” şeklinde konuştu.
Kaynak: İHA