Çanakkale Zaferi'nin 97. Yıl Dönümü Kutlamaları
Van'da bir grup depremzedeye, Çanakkale Zaferi'nin 97.yıl dönümü münasebetiyle "Bir destandır Çanakkale" konulu bir konferans verildi.

Dönmez, şu anda petrol için Orta Doğu'yu işgal eden güçlerin o dönemde de Osmanlı topraklarını işgal etmeyeçalıştığını belirtti. Çanakkale Savaşı'nda şehit olan Mehmetçiklerin hayat hikayelerini anlatan Dönmez, özellikle gençlerin atalarını çok iyi anlaması gerektiğini söyledi.
Dönmez, 'O kahraman dedelerimizin selamlarını, kokularına getirdim size. Onların size selamı var. O dönemi iyi anlamamız lazım. Bugün Amerika'nın Irak'ta ne işi varsa, İngiltere ve Fransa'nın Libya'da ne işi varsa o gün de dünya onun için buradaydı. O günkü Osmanlı coğrafyasına bakacak olursak, o baş belası petrol yeni yeni değerolmaya başlamıştı ve o petrolün de yarısı Osmanlı toprakları içinde bulunmaktaydı. İşte o güçler son zamanlarını yaşayan Osmanlı'ya bu petrolü yedirmeyeceklerdi. Bugün Orta Doğu'ya yedirmedikleri gibi. İşte onun için dünya oradaydı. Ama bu milleti kimse yıkamaz ve bölemez. Yeter ki biz birlik ve beraberlik içinde olalım ve atalarımızı çok iyi anlayalım ' dedi.
Dönmez'in, bir Çanakkale şehidinin hikayesini anlatırken koynundan Türk bayrağını çıkarıp, 'İşte onlar bunun için şehit oldular ' demesi, çadırda bulunan herkesten büyük alkış aldı.
Konferansa; Van Valisi Münir Karaloğlu, Vali Yardımcıları Ata Uslu ile Zafer Coşkun, daire amirleri ve çok sayıda depremzede katıldı.
