Kurtulmuş: Türk Askerinin Afganistan’da Ne İşi Var?

Halkın Sesi (HAS) Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Afganistan’daki kaza ile ilgili olarak Türkiye’nin orada bulunmasına en baştan beri karşı olduklarını söyledi.Amerikan askerlerinin Türkiye’nin arkasına gizlenerek varlıklarını sürdürmeye çalıştığını ifade eden Kurtulmuş, "Türk askerinin Afganistan’da ne işi var? Ne yapıyor?" diye sordu.

Has Parti Genel Başkanı Kurtulmuş, Filistin 'in Ankara Büyükelçisi Nebil Maaruf 'u makamında kabul etti. Kurtulmuş, dünya barışının Ortadoğu barışından geçtiğini belirterek Ortadoğu barışının anahtarının ise Filistin 'in özgür bir devlet olarak ayağa kalkmasından geçtiğini kaydetti. Filistin Büyükelçisi Maaruf ise Filistin 'de yaşanan sıkıntıları Kurtulmuş 'a anlattı. Filistin 'de sıkıntıların ve siyasi problemlerin hala devam ettiğini aktaran Elçi Maaruf, Filistin halkının direnmeye devam ettiğini sözlerine ekledi.

Kabulde gazetecilerin sorularını da cevaplayan Kurtulmuş, Türkiye 'nin en başından beri Afganistan'da olmasına karşı çıktıklarını kaydetti. Kurtulmuş, 'Biz başından itibaren Türk askerinin Afganistan 'da bulunmasının Türkiye 'nin menfaatleri doğrultusunda olmadığı kanaatindeyiz. Türk askerinin Afganistan 'da ne işi var? Ne yapıyor? Sokaklarda dolaşamayan Amerikan askerleri bizim askerlerimizin arkasına gizlenerek orada varlıklarını sürdürüyorlar.” dedi.

Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan 'ın mirasının çocukları arasında paylaşılamaması ile ilgili gelen soruya Kurtulmuş, 'Bizi ilgilendirmiyor, ilgililere sorun. ' cevabını verdi.