'İntihar Eden Kadının Hiç Bir Yardım Kuruluşuna Başvurusu Yok'

Adana'da açlık ve sefalet sebebiyle intihar ettiği ileri sürülen iki çocuk annesi Emine Akçay'ın, hiç bir yardım kuruluşuna başvurmadığı ortaya çıktı.

'İntihar Eden Kadının Hiç Bir Yardım Kuruluşuna Başvurusu Yok'
Mahalle Muhtarı Mehmet Kurtulmuş 'Evi, parası, arabası olan yardım için başvuruyor. Bu kardeşimiz ise ne yazık ki bize başvurmamış, yoksa ona el uzatmaz mıyız? ' dedi. Vali Yardımcısı Yüksel Karadağ da 'Olay, normal bir ailede yaşanan intihar vakasıdır. ' diye konuştu.

Merkez Seyhan ilçesi Aydınlar Mahallesi'nde 14 Mart Çarşamba günü yaşanan olaydan büyük üzüntü duyduğunu anlatan Muhtar Mehmet Kurtulmuş, genç kadının ısınmak için 10 lira verip bir torba odun aldığını, eve gelmesinin ardından ise iki çocuğuyla kaldığı evinde intihar ettiğini söyledi. Komşularının, Emine Akçay'ın parasal yönden sıkıntı yaşadığını anlattığını dile getiren Muhtar Kurtulmuş, 'Eşi Hüseyin Akçay, bir ay önce Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde kaynakçılığa başlamış, 8 aydan bu yana da evin kirasını ödeyemediklerini öğrendim. ' diye konuştu.


Akçay'ın cenazesinin İmamoğlu'nun Sayca Köyü'nde defnedildiğini dile getiren Kurtulmuş, genç kadının ne kendinin ne de eşinin herhangi bir yardım almak için kendilerine başvurduğunu söyledi. Muhtar Kurtulmuş, şunları dile getirdi:

'Bu ailenin iki yıldır mahallede oturduğunu tespit ettik. Hiç bize müracaatları yok. Biz de gidip vatandaşın kapısını çalamayız. Paran var mı, yok mu diyemeyiz. Mahallenin 40 bin nüfusu var. Bu vatandaş bize uğramamış. İşi düzgün olan, evi, parası arabası olan müracaat etmiş. Duyum alsam gider, elinden tutar getirir, yardım için seferber olurdum. Bunu kendine gurur meselesi yapmış. 20 yıl içinde bu tür vakayla ilk kez karşılaşıyorum. Ne muhtarlıkta ne de sosyal yardımlaşmada kaydı yok. 500 kişilik liste var, kömür yardımı alanı geri çevirmedik. Ne komşusundan ne de kendisinden bu konuda bir şey gelmedi. '

Vali Yardımcısı Yüksel Karadağ da ailenin, ilçedeki hiçbir sosyal yardımlaşma fonuna başvurusunun olmadığını söyledi. Karadağ, muhtarlıkta da yardım için kaydı bulunmayan ailenin, yokluk ve açlık gibi bir durumunun söz konusu olmadığını ifade ederek, 'Normal bir ailede yaşanan intihar vakasıdır. ' dedi.