Hak-İş'ten İşçi ve Memur Konfederasyonlarına Çağrı

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, işçi ve memur konfederasyonları genel başkanlarına birer mektup yazarak, 1 Mayısı İşçi Bayramı'nı birlikte kutlama çağrısında bulundu.

Hak-İş'ten İşçi ve Memur Konfederasyonlarına Çağrı
HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Arslan, yaptığı yazılı açıklamada, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, DİSK Genel Başkanı Erol Ekici, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve KESK Genel Başkanı Lami Özgen'e birer mektup yazarak, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı birlikte kutlama çağrısında bulunduğunu bildirdi.

Arslan, mektubunda şunları kaydetti: '1 Mayıs'ın adına yakışır şekilde birlik ve dayanışma içinde kutlanması konusunda konfederasyonlara önemli görevler düşmektedir. 1 Mayıs'ın birlikte kutlanması konusunda bir gelenek oluşturmuş ve son birkaç yıldır Taksim'de yapılan ortak kutlamalar ile çeşitli tabuların aşılması konusunda önemli aşama kaydedilmiştir. HAK-İŞ, emek ve dayanışma gününde çatışma görüntüsü vermenin ya da buna alet olacak bir rekabetin tarafı olmanın, sendikal kültür, sendikal birlik ve dayanışma ihtiyacı açısından sakıncalıbir durum yaratacağı görüşündedir. Bu nedenle HAK-İŞ Yönetim Kurulu bu 1 Mayıs'ı ve her 1 Mayıs'ı tüm işçi ve memur konfederasyonlarına üye emekçilerin katıldığı ortak etkinliklerle kutlanmasının önemine inanmaktadır. İş kazaları, örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması, işsizlik ve demokrasi sorunun çözümü, bu 1 Mayıs'ın haklı istemleri olarak öne çıkmaktadır. HAK-İŞ, 2012 1 Mayıs'ında bütün bu sorunlara karşı emekçilerin birlik ve dayanışma içinde olmasını istemektedir. Zaten 1 Mayıs'ı anlamlı vedeğerli kılan 1 Mayıs'ların birlik, dayanışma ve mücadele günü olmasıdır. Önemli olan da 1 Mayıs'larda verilecek mesajların içeriği ve gücüdür. HAK-İŞ, 1 Mayıs'ı adına yakışır bir şekilde kutlamaktan yanadır. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, 1 Mayıs'ı birlikte kutlama konusundaki görüşümüzü belirtmek istiyoruz. '
Kaynak: İHA