Edremit'te Öğretmen Okullarının 164. Yıldönümü Kutlandı

Balıkesir'in Edremit ilçesinde Salih Korkut Budaras Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından, öğretmen okullarının kuruluşunun 164.yıldönümü kutlandı.

Edremit'te Öğretmen Okullarının 164. Yıldönümü Kutlandı
Programa Belediye Başkanı adına Muharrem Terzioğlu, İlçe Emniyet Müdürü Nadi Ünver, İlçe Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan, Halk Eğitim Müdürü İsmail Damar, daire amirleri, okul müdürleri, okul aile birliği yönetimi ve öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşan Okul Müdürü Yusuf Söbüoğlu, 'Güçlü bir devlet, müreffeh ve huzurlu bir gelecek, ancak çocukların ve gençlerin iyi eğitilmesi ile mümkündür. İyi eğitim yapılması için de iyi eğitmenlere, öğretmenlere ihtiyaç vardır. Bunu bilen ecdadımız, öğretmenleri hep baş tacı yapmıştır. Bizim tarihimizdeki önemli zatların kendileri kadar hocaları da bilinir ve tanınır ancak bugünkü anlamda öğretmen yetiştiren ilk kurum, 16 Mart 1848 günü, Darülmuallim adıyla Padişah 1. Abdülmecid'in iradesiyle kurulmuştur. Milli Eğitim Bakanlığımız'ca bugünün anısına 16 Mart, öğretmen okullarının kuruluşu olarak kutlanmaktadır. Bu vesileyle öğretmenliğin öneminin hatırlandığı, öğretmen adaylarının mesleki heyecanlarının tazelendiği, öğretmen yetiştirmede yeni yaklaşım ve anlayışların tartışmaya açıldığı önemli bir gün haline gelmiştir. Öğretmen okulları halkasının bir parçası olarak biz de beş yıldan beri bugünü sizlerle birlikte kutlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz.” dedi. Programda günün anlamını belirten konuşmayı ise Öğretmenlik Meslek Bilgisi öğretmeni Hasan Güldağ yaptı. Edebiyat öğretmenlerinden Hale Çelik ve öğrencilerin sunduğu programda öğretmenler Aysevil Akköy ve Hasibe Durgut Yımaz 'ın hazırladığı ve öğrencilerin seslendirdiği oratoryo, Kadriye Vural 'ın çalıştırdığı öğrencilerce okunan şiirler ilgiyle dinlendi. Programın ilgi çeken bir diğer bölümü de bilgisayar formatörü ve İngilizce öğretmeni Kemal Aztekin 'in hazırladığı, okulu tanıtan slayt gösterisi oldu. Programda Müzik öğretmeni Hadi Tiryaki 'nin bestelediği Öğretmen Lisesi Marşı da okundu. Program, okulun halk oyunları ekibinin sunduğu gösteri ve müzik grubunun seslendirdiği parçalarla sona erdi. Program sonunda öğrencilerin, Resim öğretmeni Nilgün Akbaş rehberliğinde yaptığı çalışmalarından oluşan sergi gezildi ve misafirlere ikramda bulunuldu. Salih Korkut Budaras Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından, saat 20.00 'de de Şükrü Tunar Kültür Merkezi'nde velilere bir gösteri sunulacak.