Yolcu Kapma Yarışında Facia Ucuz Atlatıldı

Pendik’te yolcu kapma yarışına giren minibüsün önünde seyreden kamyona çarpması sonucu 5 kişi yaralandı.

Sıkışan trafik nedeniyle ambulanslar kaza yerine ulaşmakta gecikince yaralılar uzun süre olay yerinde beklemek zorunda kaldılar.

Kaza saat 18.00 sıralarında Orta Mahalle Cemal Gürsel Caddesi üzerinde meydana geldi. Pendik 'ten Kartal istikametine seyreden Ali Kuş yönetimindeki 34 M 1159 plakalı yolcu minibüsü önündeki minibüsü geçmek için hızını arttırdı. Rakip minibüsü sollayan Kuş, tekrar sağ şeride geçtiği sırada önünde yavaş seyreden Maşallah Karakuş yönetimindeki 34 SVN 56 plakalı kamyonu fark ederek yavaşlamaya çalıştı. Yolun rampa aşağı olması ve havanın da yağışlı olması nedeniyle duramayan Ali Kuş, minibüsün kontrolünü kaybederek hızla önündeki kamyonun kasasına arkadan çarptı. Kamyon sürücüsü Karakuş da arkadan çarpan minibüsü fark edince mesafeyi açmak için yaklaşık yüz metre daha ilerlemeye devam ettikten sonra durdu. Ancak aldığı darbe nedeniyle sersemleyen minibüs sürücüsü Kuş frene basamayınca önündeki kamyonun kasasına bir kez daha vurduktan sonra durabildi.

Kazada sürücü Ali Kuş 'un yanı sıra minibüsteki dört yolcu da yaralandı. Durumu hafif olan yolcular minibüsü çevredeki vatandaşların yardımı ile terk ederken durumu daha ağır olan iki yolcu da olay yerine gelen sağlık ve itfaiye ekiplerinin çalışmaları ile minibüsten çıkartıldı. Ancak sıkışan trafik nedeniyle olay yerine kısa sürede sadece bir ambulans gelmeyi başarınca yaralıların hepsi bir süre aynı ambulansta bekletildi. Yaralılar daha sonra gelen ambulanslar ile çevredeki hastanelere kaldırıldılar.

Kazada hafif şekilde yaralanan minibüs sürücüsü Ali Kuş çarptığı kamyonun aniden önüne çıktığını söyleyerek herkesi şaşkına çevirirdi. Kazayı gören vatandaşlar Kuş 'un yolcu kapma yarışına girdiği bir minibüsü solladıktan sonra duramayarak kamyona ardı ardına iki defa çarptıktan sonra durabildiğini söylediler. Kamyon sürücüsü Karakuş da sağ şeritti ağır bir şekilde ilerlediği sırada minibüsün kullandığı kamyona süratli bir şekilde çarptığını belirterek şöyle konuştu, “büyük bir gürültü duydum ve aynaya baktığımda minibüsün bana çarptığını gördüm, çok süratli vurmuş olmalı.”

Yaklaşık bir saat trafiğe kapalı kalan yol kazaya karışan araçların olay yerinden çekilmesinin ardından tekrar açıldı.