Kaymakam Karataş’tan 'Eynez Köyü' Açıklaması

CHP Manisa milletvekillerinin, Soma’nın Eynez Köyü’nde maden işletmesinin baca açma çalışmaları nedeniyle heyelan meydana geldiğini, köyün buradan taşınmak istediği yönündeki iddialarına yazılı bir yanıt veren Kaymakam Abdülkadir Karataş, bu köyde sözü edilen sorunların çözüldüğünü bildirdi.

Kaymakam Karataş’tan 'Eynez Köyü' Açıklaması
Milletvekillerinin sözünü ettiği sorunların ziyaretlerinden çok öncesine ait olduğunu dile getiren Soma Kaymakamı Karataş, açıklamasında,“Köylünün talebi doğrultusunda oluşturulacak tarafsız bir teknik heyet tarafından farklı bir yerden ocak girişi ve baca ağzının açılmasının mümkün olup olmayacağı hususunun incelenmesi, bu yönde yeni bir rapor ve projelendirme yapılması kararlaştırılmış olup, bu konuda teknik heyet görevlendirilmesi talebinde bulunulmuş, bunun üzerine TKİ Genel Müdürlüğü 'nce 5 kişilik bir heyet görevlendirilmiş ve 12 Mart 2012 gününden tarihinden itibaren saha içi çalışmalarına başlamıştır” ifadelerine yer verdi.

Kaymakam Abdülkadir Karataş, köyde yaşandığı öne sürülen diğer iddialarla ilgili olarak da şunları kaydetti: “Ayrıca Eynez Köyümüz son yıllarda sosyal tesis ve alt yapı imkanlarından en fazla yararlanan bir köyümüzdür. Şu anda köy içindeki sokaklarının kilit parke döşemesi tamamlanmış, kanalizasyon, içme suyu, köy konağı ve sağlık ocağı, ambulansla hasta nakil, iletişim ve bilişim imkanından faydalanan modern bir köyümüzdür. Heyelandan etkilenen ve göçük yapan yolları için de alternatif bir yol yapılmıştır. Köyün 14 'ü kız 8 'i erkek olmak üzere toplan 22 öğrencisi, düzenli bir şekilde Cenkyeri Cumhuriyet İlköğretim Okulu 'na taşınmaktadır. Sonuç olarak Eynez Köyü, basında yer alan haber de anlatılmaya çalışıldığı gibi çaresizlikler içinde ve sorunlarıyla kaderine terk edilen bir köy olmayıp, son yıllarda sorunlarını çözümleyen bir köyümüzdür.”
Kaynak: İHA