Hitit Üniversitesi Rektörü Alkan'dan Kargı'da İnceleme

Çorum Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Reha Metin Alkan, Anadolu Öğretmen Lisesi'nin daveti üzerine Kargı ilçesine gitti.

Hitit Üniversitesi Rektörü Alkan'dan Kargı'da İnceleme
Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, ilk olarak Kargı Belediye Başkanı Ahmet Hamdi Akpınar'ı sonrasında da Kargı Kaymakamı Tolga Kamil Ersöz'ü makamlarında ziyaret ettikten sonra ilçeyi gezdi.

Atatürk İlköğretim Okulu ve Anadolu Öğretmen Lisesi'ni ziyaret eden Alkan okullar hakkında bilgi aldı. Alkan, ziyaretlerin ardından öğretmen liselerinin kuruluş yıldönümü nedeniyle Kültür Sitesi'nde 'eğitim ve üniversite ' konulu bir konferans verdi.

Hitit Üniversitesi'nin eğitim yapısı işleyişive başarılarını anlatan Alkan, yeni bölümler açılması için her geçen gün daha büyük yol kat ettiklerini belirtti. Alkan, bir öğrencinin 'Kargı'nın bölgedeki büyük orman hacminin de düşünülerek Kargı'ya bir Orman Fakültesi gibi bir bölüm açılması konusunda siz ne düşünüyorsunuz?' sorusu üzerine, ilçelere yüksek okul konusunda çok istekli olduklarını ancak bu konuda Yüksek Öğretim Kurulu'nun (YÖK) ilçelere yüksük okul kurulması için en az 25 bin nüfus şartı aradığını, Çorum ilçelerinde de bunu karşılayan tüm ilçelere yüksek okul açıldığını söyledi. Kargı'nın gelişmekte olan bir ilçe olduğunu özellikle son bir yılda güzel yatırımlar aldığını dile getiren Alkan, bu konuyla ilgili belediye başkanı Ahmet Hamdi Akpınar ile sürekli diyalog içerisinde olduklarını ifade etti. Belediye Başkanı Ahmet Hamdi Akpınar ise, hayata geçirmeyi planladıkları projelerle önümüzdeki yıllarda ilçeyi cazibe merkezi haline getirip bu sayede istihdamın yanı sıra ilçe nüfusunu da 10 bine çıkarmayı planladıklarını belirtti.
Kaynak: İHA