Çocuğunu Okula Gönderemeyenlere 4 Milyon Tl Yardım

Malatya’da 2011 yılında, maddi imkânsızlık nedeniyle çocuklarını okula gönderemeyen ve sağlık kontrollerini yaptıramayan yoksul ailelere, Şartlı Nakit Transferi kapsamında 4 milyon TL nakdi yardım yapıldığı bildirildi.

Malatya İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Nebi Tepe, çocuklarını okula gönderemeyen ve düzenli sağlık kontrollerini yaptıramayan ailelere, eğitim ve sağlık yardımları yapıldığını hatırlattı.

Yardımların hiçbir sosyal güvencesi olmayan kişilere yapıldığını anımsatan Tepe, program ile anne adaylarının da düzenli olarak sağlık kontrollerini yaptırarak hastanede doğum yaptırmalarını teşvik etmeyi amaçlandıklarını belirtti.

Tepe, şunları söyledi: 'Malatya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 2011 yılı içinde herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumu'na tabi olmayan, düzenli geliri olmayan ve muhtaçlığı tespit edilen ailelere çocukları için Şartlı Nakit Transferleri (çocuk, sağlık ve gebelik) kapsamında 4 milyon 11 bin TL nakdi yardım yapıldı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Teşvik Kanunu'nun Şartlı Nakit Transferleri kapsamında 4 bin 172 ailenin, 7 bin 310 çocuğu için 2 milyon 866 bin lira tutarında eğitim yardımı, 2 bin 129 çocuğu için 1 milyon 132 bin 410 lira tutarında sağlık yardımı, 46 kişiye ise 12 bin 940 lira tutarında gebelik yardımı olmak üzere toplamda 4 milyon 11 bin 350 lira ödeme yapılmıştır. '