Büyükelçi Szabo'dan Veda Ziyareti

Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Istvan Szabo ve Macaristan Gaziantep Fahri Konsolosu Bahaeddin Nakıboğlu, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç'i ve Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eyüp Sabri Ertekin'i makamında ziyaret etti.

Büyükelçi Szabo'dan Veda Ziyareti
Şanlıurfa'ya veda ziyareti için gelen Macaristan Büyükelçisi Szabo, Şanlıurfa'da bulunmaktan çok mutlu olduğunu, aynı zamanda da veda edeceğinden dolayı üzüntülü olduğunu söyledi.

Macaristan Gaziantep Fahri Konsolosu Bahaeddin Nakıboğlu'nun eşlik ettiği Büyükelçi Szabo, '6 sene büyükelçilik yaptıktan sonra Macaristan'da çalışmalarıma devam edeceğim. Bu sebeple Türkiye'deki dostlarımla vedalaşmaya geldim. Geçen sene Vali, Belediye Başkanı, Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileriyle iyi bir iş birliği içindeydik. Sanat, kültür, diğer programları gerçekleştirdik. Macarlar ve Şanlıurfa ilinin vatandaşları, öğrencileri, yöneticileri ile ilişkiler önümüzdeki senelerde de daha da kuvvetlenecektir” dedi.

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç de, Büyükelçi Szabo ve Bahaeddin Nakıboğlu'na Şanlıurfa ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, Şanlıurfa ile Macaristan arasındaki ticari ilişkilere ve ortak işbirliğinde yapılacak çalışmaları desteklediklerini söyledi. 'Büyükelçi Szabo, uzun süredir ülkemizde hizmet eden bir diplomattır ' diyen Vali Güvenç, 'Büyükelçimize bundan sonraki hayatında başarılar diliyoruz. Şanlıurfa'ya da nezaket gösterip gelmesi bizim için onur oldu” diye konuştu.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eyüp Sabri Ertekin ise Macaristan Büyükelçisi Istvan Szabo ve Fahri Konsolosu Bahaeddin Nakıboğlu'nu ağırlamaktan dolayı çok memnun olduğunu dile getirerek, Büyükelçiye yeni görevinde başarılar diledi.
Kaynak: İHA