Öğrenciler, Anne ve Babalarına Duygularını Mektupla İletti

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Özel Sema Koleji 5/A sınıfı öğrencileri mektup yazma geleneğini yaygınlaştırmak için anne, baba, arkadaş ve yakın akrabalarına mektup yazdı.

Öğrenciler, Anne ve Babalarına Duygularını Mektupla İletti
Öğrenciler, yazdıkları mektupları Posta İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün Manavgat'ın değişik semtlerine koyduğu posta kutularına attı.

Manavgat Koleji 5/A sınıfı öğretmeni Mustafa Aykaç, Türkçe dersinin mektup yazma konusunu öğrencileri ile birlikte uygulamalı işlediklerini söyledi. İletişim imkanlarının her geçen gün gelişmesi ile toplumda mektup yazma geleneğinin yavaş yavaş kaybolmaya başladığını belirten Aykaç, mektubun asırlar geçmesine rağmen halen en kalıcı tarihi vesika olma özelliğini sürdürdüğünü kaydetti.

Aykaç, 'Öğrencilerimize küçük yaşta mektup yazma alışkanlığı kazandırmasını sağlamak için mektup yazımı uygulamalı yaptık. Öğrencilerimiz anne, baba ve yakın akrabalarına karşı duygularını kağıda döktü. Kağıda dökülen duygularını mektupla posta kutusuna attı. Amacımız öğrencilerimizin mektup yazma alışkanlığını sürdürmelerini sağlamak. ' dedi.