Byegm Sanat Galerisi'nde '3 Renk 3 Ressam' Sergisi

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) Sanat Galerisi, yeni bir sergiye ev sahipliği yapıyor.

Byegm Sanat Galerisi'nde '3 Renk 3 Ressam' Sergisi
Ressamlar Şahin Ceylan, Kâmil Akdoğan ve Kenan Çapan 'ın eserlerinin yer aldığı “3 Renk 3 Ressam” adlı sergi, BYEGM Sanat Galerisi'nde açıldı.

Açılışına yaklaşık 200 sanatseverin katıldığı sergide resim ve heykellerden oluşan 123 eser sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. Sergi, Ceyhun Atıf Kansu Cad. No 122, Balgat adresindeki BYEGM Sanat Galerisi'nde 16 Mart 'a kadar açık kalacak.

Sergide eserleri yer alan ressam Kamil Akdoğan, 1956 yılında Ankara 'da doğdu. Gazi Üniversitesi Resim bölümünü bitirdi. Bir süre öğretmenlik yaptı. Düsseldorf Sanat Akademisi'nde konuk öğrenci oldu. Johannesburg 'da (Tabiileştirme Sanatı) eğitimi aldı. Son dönemde 'Vahşi Yaşam, Soyut ve Pastoral' temaları üzerine çalışıyor.

Ressam Kenan Çapan ise 1983 Ardahan/Göle doğumlu. Sanatçı, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ni bitirdi. Poseidon Mozaik Atölyes'inde asistan olarak çalıştı. Çeşitli kişisel ve karma sergilerde yer aldı.

Ressam Şahin Ceylan da 1977 Ankara/Mamak doğumlu. Gazi Üniversitesi Resim-İş bölümünü bitirdi. Aynı üniversitede yüksek lisans yaptı. Çeşitli resim ve heykel atölyelerinde eğitim aldı. Çok sayıda kişisel sergi açtı. Anadolu kültüründen izler taşıyan çalışmalara ağırlık veriyor.