Başbakan Erdoğan: Hatay’daki Çadır Kent, Kilis’teki Konteyner Kente Taşınacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye’deki gelişmelere ilişkin açıklama yaptı.

Suriye 'den kaçanların barındığı Hatay 'daki çadır kenti Kilis 'e taşıyacaklarını söyleyen Erdoğan, “Şimdi biz hac konaklama merkezi olarak kullanılan Kilis 'teki bir yeri konteyner kent olarak hazırladık, hazırlıyoruz. Altyapısı bitti. Çadır kentteki misafirleri konteyner kente alacağız. Rakam 13 bini buldu. Gelmeye devam ediyor.” dedi.

Karadağ Başbakanı Igor Luksiç ile ortak basın toplantısı düzenleyen Başbakan Erdoğan, gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin, BM Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan ile yapılan görüşmenin ardından Suriye konusunda atılacak adımların neler olacağı yönündeki sorusuna “Son dönemdeki gelişmeler, Annan ile ilgili olarak, Annan 'ın böyle bir göreve gelmesi bizim de desteklediğimiz süreçtir. Deneyimli, tecrübelidir. Yaptığımız görüşmede gerek şahsını, gerek raporlarını çok önemsediğimiz; buna çok değer verdiğimiz gerçeği ortadadır. 2 Nisan 'da İstanbul zirvesi var. Bu zirve çok çok önemli. Bu zirveden çok kararlı mesajların çıkması lazım. Bu zirveden kararlı mesajların çıkması için hazırlığın önemini ifade ettik. İlgili birimlerimizle bunun hazırlığı içindeyiz. Çadır kentimiz vardı. Şimdi biz de haç konaklama merkezi olarak kullanılan Kilis 'teki bir yeri konteyner kent olarak hazırladık, hazırlıyoruz. Altyapısı bitti. Çadır kentteki misafirleri konteyner kente alacağız. Rakam 13 bini buldu. Gelmeye devam ediyor. Tank top demeden evleri, insanları; çocuk yaşlı demeden insanları vuruyorlar, öldürüyorlar. Öbür taraftan İsrail devam ediyor. Biz hakkın ve haklının yanında olmaya devam edeceğiz. Elimizden gelen desteği vermeyi sürdüreceğiz.” cevabını verdi.

İKİ TÜRK GAZETECİ KONUSUNDA İRAN 'I UYARDI

İki Türk gazetecinin Suriye 'de kaybolmasına ilişkin soruya Başbakan Erdoğan, “Özellikle Gerçek Hayat gazetesi, gazeteci ve kameraman ile ilgili olarak, iki arkadaşımızla ilgili olarak Dışişleri Bakanlığı 'yla çeşitli girişimler yapıldı. Süreç yakın takipte. Takibe devam ediyoruz. Bazı dedikodular duyuyoruz; şurada görüldü diye. Uluslar arası camiayı uyarıyoruz. Başta İran olmak üzere. Bu noktada hassas olmalarını, bu işi kendilerinin takip etmelerini istedik, istiyoruz.” değerlendirmesini yaptı.