'Kur'an Kursları, Fark Dersleri Verilerek İkinci Dört Yıldan Sayılmalı'

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Erzurum Şube Başkanı Abdullah İkinci, 4+4+4 düzenlemesinde Kur'an kurslarının fark dersleri verilerek ikinci dört yıldan sayılması gerektiğini savundu.

Eğitim sistemini yeniden şekillendirecek 4+4+4 düzenlemesi TBMM Milli Eğitim Komisyonu 'ndan büyük tartışmalardan sonra geçti. Genel kurulda oylaması yapılması beklenen düzenlemeyle ilgili bir öneri de ÖĞ-DER Erzurum Şubesi 'nden geldi. Şube Başkanı Abdullah İkinci, milletvekillerinin yıllardır süren eğitim sorunlarını milletin beklentileri doğrultusunda çözmelerini istedi. Yeni eğitim sisteminde kesintisiz eğitimin tamamen kaldırılması gerektiğini ifade eden İkinci, ilk dört yıldan sonra Kur 'an kurslarında verilen eğitiminin de fark dersleri verilerek ikinci dört yıldan sayılması gerektiğinin altını çizdi. Karma eğitime son verilmesi gerektiğini belirten Abdullah İkinci, kız okulları sayısının artırılması, kız kolejlerinin önündeki yasakların kalkması gerektiğini ifade etti. Bu durumun kızların okullaşmasını da anlatan İkinci,sadece kızların eğitim gördüğü üniversiteler ve fakülteler açılabilmesi gerektiğini kaydetti.


Tüm okullarda ilköğretim birden itibaren seçmeli Kur 'an-ı Kerim, ahlâk dersleri, ilköğretim 4 ve sonrasında seçmeli Arapça, Osmanlıca gibi dersler verilebilmesini isteyen İkinci, diğer isteklerini şöyle sıraladı: 'Din kültürü dersleri zorunlu olarak tüm okullarda okutulmaya devam edilmelidir. Okullarımızda başörtüsü yasağı hem öğretmen hem de öğrenciler için tamamen kaldırılmalı. Cuma günü Cuma ibadetini yapmak isteyen öğretmen ve öğrencilere göre mesai düzenlenmelidir. Sabahçı–öğleci uygulaması yapan okullarda bu sorun derhal çözülmelidir. Özel İmam Hatip Lisesi açılması-Özel İlahiyat Fakültesi açılması serbest bırakılmalıdır. Öğretmen yetiştiren fakültelerde dini değerleri öğretmenlere öğretecek dersler konulmalı. Öğretmen adayları seçmeli ve zorunlu olarak bu dersleri okumalı. Öğretmenin moral ve motivasyonunu artırıcı icraat ve konuşmalar yapılmalı. '