KKTC’li Bakan ve Milletvekilinden Vefa Örneği

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu Erzurum ziyaretinde vefa örneği sergiledi.

KKTC’li Bakan ve Milletvekilinden Vefa Örneği
Aziziye Belediyesi 'nin davetlisi olarak Erzurum 'a gelen Bakan Çavuşoğlu, eşi Emine Çavuşoğlu ile Ulusal Birlik Partisi Girne Milletvekili Dr. Mehmet Tancer, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Havutçu ve Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz ile birlikte Kızılay Başkanı Mithat Turgutcan 'ı ziyaret ettiler.1980 'li yıllarda Atatürk Üniversitesi 'nde öğrenim gördüklerinde Kızılay Yurdunda barınan Bakan Çavuşoğlu ile Milletvekili Tancer, geldikleri noktada Mithat Turgutcan 'ın önemli pay sahibi olduğunu ifade ettiler.

Üniversite yıllarında konakladıkları Kızılay yurdundaki odalarını gezen Bakan Çavuşoğlu ve Milletvekili Tancer duygusal anlar yaşadılar.Yurttaki incelemelerde bulunan Çavuşoğlu ve Tancer, dinlenme odasında karşılaştıkları öğrencilere tavsiyelerde bulundular. Tancer, “Bu yurtta konaklayan öğrenci, ileri de mutlaka iyi bir noktaya gelir. Çünkü tüm kurallar öğrencilerin başarısı ve geleceği içindir.” ifadeleriyle, geldikleri noktada Kızılay yurdunun önemli pay sahibi olduğunu vurguladı.

Öte yandan 30 yıl önce Erzurum 'dan ayrılan Bakan Nazım Çavuşoğlu 'nun telefon numarasının Mithat Turgutcan 'ın cebinden çıkardığı telefon defterinde yer alması da dikkatlerden kaçmadı.Konuk Bakan ve Milletvekili Turgutcan ile yurt binası önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Kaynak: İHA