Cizre'deki 'Kadın ve Yaşam' Fotoğraf Sergisi İlgi Çekti

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Kesk ve Eğitim-Sen ilçe temsilciliklerinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında açtığı "Kadın ve Yaşam" resim sergisi ilgi çekti.

Cizre'deki 'Kadın ve Yaşam' Fotoğraf Sergisi İlgi Çekti
Cizre 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri Kapsamında Kesk ve Eğitim-Sen ilçe Temsilcilikleri bir günlük 'Kadın ve Yaşam ' fotoğraf sergisi açtı. Cizre'nin en işlek caddesi olan Orhan Doğan Caddesi üzerinde açılan fotoğraf sergisi büyük bir ilgi gördü. Kesk ve Eğitim Sen'in açtığı resim sergisini gezen ve yoldan geçen bayanlara gül, karanfiller verildi.

Orhan Doğan Caddesi üzerinde bulunan Cizre Lisesi Önünde açılan 'Kadın ve Yaşam ' fotoğraf sergisi ile ilgili kısa bir açıklama yapan Kesk Genel MeclisÜyesi Nesrin Yılmaz, '8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesi açtığımız resim sergisi etik olarak Kadın'ın toplumsal yaşam içerisindeki bütün alanlardaki emeğini gözler önüne serdik. Kadının toplum içerisinde bir özne olduğunu bize dayatıldığı gibi bir nesne olmadığını ve bütün üretim alanlarında birebir emek sahibi olduğunu fotoğraflarla gözler önüne sermeye çalıştık. Biz bu resim sergisi ile Özellikle sayısı son dönelerde artmış olan Kadın Cinayetlerine karşı çok ciddi bir şekilde tepkimizi ortayakoymaya çalışıyoruz. Kadının toplumsal yaşam içerisinde hakkettiği yerde, hakkettiği konumda, hakkettiği bir yaşam tarzı sürdürmesini düşünüyoruz. Bu anlamda açtığımız bu resim sergisi ile Cizreli kadınlarla da buluşma fırsatını yakaladık. Kadınlar kendini burada görünce hem sevindiler, hem de kendi emeklerinin boşa gitmediğini gördü. Biz açtığımız bu resim sergisi ile bir nebzede olsa amacımıza ulaştığımızı düşünüyor, bu vesile ile dünyadaki ve Türkiye'deki bütün emekçi kadınların 8 Mart Dünya Kadınlargününü tekrardan kutluyorum ' dedi.

Orhan Doğan Caddesi üzerinde açılan bir günlük resim sergisi Cizreliler tarafından büyük bir ilgi gösterilirken sergiye Kadınların yanı sıra erkekler de büyük bir önem verdi.
Kaynak: İHA