Kesk Tutuklular İçin Açlık Grevine Gitti

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Adıyaman İl Temsilciliği, tutuklanan sendikacılar için açlık grevine gitti.

Kesk Tutuklular İçin Açlık Grevine Gitti
Gerçekleştirilen iki günlük açlık grevine Eğitim-Sen Şube Başkanı Hediye Kılınç, sendikacılar ve BDP İl Başkanı Mehmet Varol katıldı. Basın açıklaması yapan Hediye Kılınç, Türkiye'nin açık cezaevine dönüştürüldüğünü iddia ederek, gözaltı ve tutuklamaların sıradanlaştığını vurguladı.

Kılınç, 'KESK olarak her dönemde genel toplumsal taleplerimizi dile getirdik. Toplumun yararına olmayan düzenlemelerin karşısında etkin muhalefet yürüttük. KESK'li kadınlar olarak kadın mücadelesinde ön saflarda yer aldık.Çalışma yaşamından kaynaklı ayrımcı uygulamalara karşı eşitliği, savaşa karşı barışı, ölüme karşı yaşamı savunduk. Eşitlik, barış, kardeşlik istemlerimiz ve mücadelemiz siyasal iktidarı rahatsız etmiş olacak ki KESK üzerindeki baskı ve sindirme politikalarını yoğunlaştırdı. 8 Mart programımızı açıkladığımız bir dönemde de genel merkezlerimiz ve şubelerimiz basıldı. Ankara'da KESK kadın sekreteri Canan Çalagan, SES Kadın Sekreteri Bedriye Yorgun, Tüm-Bel-Sen Kadın Sekreteri Güler Elveren'in de aralarındabulunduğu 9 kadın arkadaşımız tutuklandı. Tutuklanan KESK üyesi kadın arkadaşlarımızın sayısı 16'ya ulaştı. Özgürlük mücadelesi yürüten kadınların maruz kaldığı bu uygulamayı kabul etmiyoruz. Kadınlar olarak kadın arkadaşlarımızın cezaevlerinde verdikleri özgürlük, eşitlik ve demokrasi mücadelesine buradan katkı veriyoruz ' dedi.
Kaynak: İHA