Şubat Ayında, Basında En Çok MİT Yasası Tartışıldı

Türkiye'nin gündem yoğunluğu Şubat ayında da devam etti. Ay boyunca öne çıkan konuların başında MİT Yasası, TBMM içtüzük değişikliği teklifi, Suriye'deki olaylar ve CHP kurultayı geldi.

Şubat Ayında, Basında En Çok MİT Yasası Tartışıldı
Medya Takip Merkezi (MTM) tarafından hazırlanan gündem raporuna göre, MİT müsteşarlarının, terör örgütü KCK soruşturması kapsamında ifadeye çağrılması medyada büyük yer aldı. Şubat ayında gündemde sıkça yer alan bir başka konu ise Suriye'de yaşanan olaylardı. AK Parti grup başkanvekillerinin 'Meclis'in daha hızlı çalışması' için verdiği Meclis içtüzüğü değişiklik teklifi de öne çıkan konulardan biri oldu. İki gün üst üste kurultay yapan CHP de medyanın ilgi odağıydı. Parti içi muhalefetin 'boykot' çağrısına rağmen, ezici bir çoğunluğun kurultaylara katılması, Kılıçdaroğlu yönetiminin başarısı olarak nitelendirildi.

Rapora göre, Şubat ayında medyanın en çok yer verdiği siyasi parti AK Parti oldu. Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılmasını içeren yasa teklifi ile medyada oldukça yankı bulan AK Parti, Atatürk 'ün Gençliğe Hitabesi'nin kaldırılmak istendiği yönündeki tartışmalara da parti sözcüsü Hüseyin Çelik aracılığıyla cevap verdi. İktidar partisi, ay boyunca 73 bin 599 haber ve yazıya konu oldu.

Ayın medyada, en fazla görülen diğer parti 55 bin 840 haber ile CHP oldu. MHP, 20 bin 967 haber, BDP 17 bin 112 haberle medyada yer aldı. Şubat ayının en çok konuşulan isimleri ise Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu, Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Cemil Çiçek.

Şubat ayına ilişkin hazırladığı gündem raporuna göre, ekonomiyi ilgilendiren haberlerde bir önceki aya oranla az da olsa bir düşüş gerçekleşti. Ekonomi başlıklarından, medyada en fazla adı geçenler yine ihracat ve vergi olurken, Ocak ayına oranla ihracat ile ilgili haberlerde azalma yaşandı. Vergi haberlerinin ise az da olsa yükselmesi dikkatlerden kaçmadı.