Satso Şubat Ayı Meclis Toplantısı

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Adnan Borazancıoğlu başkanlığında gerçekleştirildi.

Satso Şubat Ayı Meclis Toplantısı
Borazancıoğlu açılış konuşmasında, “SATSO sosyal hizmetler alanında ve sosyal sorumluluk anlamında Türkiye Kızılayı Sakarya Kan Bağışı Merkezi 'nin ulusal Güvenli Kan Temini Proje kapsamındaki kan bağışı çalışmasında yer aldı ve meclis üyelerimiz kan verdi. Teşekkür ediyorum. Sosyal sorumluluk anlamında yine SATSO Türk Müziği Topluluğu 'nun Zekai Tunca konserine 800 'ün üzerinde davetlimiz katıldı katılan tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Borazancıoğlu 'nun konuşmasının ardından SAÜ ile sanayi üniversite işbirliği kapsamında oluşturulan“Üniversite- İşdünyası Omuz Omuza Projesi” tanıtımı yapıldı. SAÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Arslan, SAÜ Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Mehmet Sarıbıyık, Akyazı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yar. Doç. Dr. Hasan Küçük, Hendek Meslek Yüksekokulu Müdürü Yar. Doç Dr. İbrahim Yüksel ve Arifiye Meslek Yüksekokulu Müdürü Halil İbrahim Aydınlı 'dan oluşan heyet SATSO Meclis üyelerine proje hakkında bilgi verdi.Sunumu gerçekleştiren SAÜ Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Sarıbıyık şunları dile getirdi: “SATSO ile yürütmek istediğimiz Üniversite – İş Dünyası Omuz Omuza Projesi işletmelerin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü iş dünyası ile birlikte yetiştirmeyi hedefleyen önemli bir projedir.

Nitelikli insan yetiştirmek zorundayız, bu yüzden birlikte çalışıyoruz. Mesleki eğitime bakılırsa yüzde 60 oranını Sakarya 'da meslek liseleri oluşturuyor. 40 farklı programda eğitime devam etmekteyiz. Ara eleman değil “nitelikli insan gücü yetiştirmek” diye bir ibareye hizmet etmeye çalışıyoruz. 20 bin öğrenci 220 'ye yakın hocayla hizmet veriyoruz. İşverenler sanayi sektöründe nitelikli eleman bulamıyor, mezunlar ise iş bulamıyor. Bu sorunları en aza indirmek için her iki tarafın da ihtiyacına yönelik olarak 3+1 Projesini ürettik. SATSO SAÜ arasında işbirliği protokolü imzalandı. Buna göre; öğrenciler, 3 dönem okulda bir dönem işletmelerde uygulamalı eğitim alacak. Stajdan ayrı bir uygulamadır. Hedefimiz işletmelerin ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanları işletme ile yetiştirmektir. Öncelikle nitelikli insan yetiştirilmesi sağlayacağız. Teknoloji sürekli değişiyor ve biz buna yetişemiyoruz bu proje ile bu adaptasyonuda sağlayacağımızı düşünüyoruz. Biz öğrenciye teorik ve pratik eğitimi zaten veriyoruz.

Amacımız uygulamanın içinde olmalarıdır. Öğrenci hedeflerini şekillendirecek. İstihdam da açıklık varsa ya da nerede açık varsa oraya çözüm üretmeliyiz. 16 hafta süre içinde işletmeye göndereceğiz. 1.80 not ortalamasını sağlayamayan öğrenci işletmelere gönderilemeyecektir. Öğrencilerin sigortaları okul tarafından ödenecek. Projeye göre şu anda 3+1 'e göre 40 program hazırlandı.Proje ile öğrenciler, teorik bilgileri uygulama ile bütünleştirerek ezberci bilgi yerine uygulamalı bilgi ve beceriye sahip olacaktır. Ayrıca üniversite ise öğrencilerini iş dünyasının içinde izleyeceği için iş dünyası ile daha rahat ilişki içine girebilecek ve iş dünyasının pratikte yaşadığı sorunlara kalıcı bilimsel çözümler getirecektir.”dedi.
Kaynak: İHA