Okur Yazar Okulu İmdat Avşar'ı Ağırlayacak

Türkiye Yazarlar Birliğinin Okur ve Yazar Okulu'nun bu haftaki konuğu Kayseri İlköğretim müfettişlerinden Yazar İmdat Avşar olacak.

Yoğunburç Kültür Evi'nde 3 Mart, saat 16.00'da gerçekleştirilecek olan Okur Yazar Okulu bu hafta hikayeleriyle ünlü İmdat Avşar'ı konuk edecek. Hikaye yazarlığı ve kendi hikayeciliğini anlatacak olan yazar,günümüz hikayeciliği hakkında da bilgiler verecek.

İmdat Avşar Kimdir:1967 yılında Kırşehir- Kaman' da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kaman'da tamamladı. 1989 yılında Kırşehir Eğitim Yüksekokulunu bitirdikten sonra, öğretmenliğe başladı. Malatya ve Erzurum illerinde bir süre öğretmenlik yaptı. 1993-1997 yılları arasında İnönü üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Yöneticiliği ve Deneticiliği anabilim dalından mezun oldu.

1997-1999 yılları arasında Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Yüksek Lisansını tamamladı. 2000 Yılında aynı üniversitede doktora öğrenimine başlayan AVŞAR, doktora öğrenimine devam edemedi. 1999 yılında Iğdır iline ilköğretim müfettişi olarak atanan Avşar, halen Kayseri de ilköğretim Müfettişi olarak görev yapmaktadır.2007 yılından bu yana çok sayıda hikaye yazmıştır.

Azeri Türkçesi'nden çevirileri olan Avşar, Türk Dünyasının ortak edebiyat dergisi olan “Kardeş Kalemler'in” yazı kurulunda da görev yapmaktadır.İmdat Avşar, 2009 yılında, Kültür Bakanlığı ve Yozgat Valiliği'nce düzenlenen N.Abbas Sayar Hikâye Yarışmasında, “Şehnaz Hanım Koleji” adlı hikâyesi ile birincilik ödülünü almıştır.
Kaynak: İHA