Karikatürist Salih Memecan'dan Öğrencilere: Orijinal Adam Olun

Ünlü karikatürist Salih Memecan, bir araya geldiği üniversite öğrencilerine her şeye farklı bakmalarını ve orijinal adam olmalarını tavsiye etti.



Salih Memecan, Girişimcilik Kulübü 'nün davetlisi olarak Zirve Üniversitesi 'nde öğrencilerle buluştu. Memecan, Zirve Üniversitesi öğrencilerine neden karikatürist olduğunu, iyi bir karikatürist olmak için neler yapılması gerektiği ve tecrübelerini paylaştı. Daha önce kekeme olduğunu belirten Memecan, mesleğini seçmesinde kekeme olmasının etkisinin olduğunu ifade etti. Memecan, “Kekeme, çekingen kişilere baktığınızda kendilerini çizerek ifade etmeye çalıştıklarını görebilirsiniz. Ben de onlardan biriydim. Kekemelik hayatınızı değiştiriyor.” yorumunu yaptı.

22 senedir aynı gazetede çizdiğini hatırlatan Salih Memecan, aslında bir mimar olduğunu bildirdi. Karikatürde eğitimli olmanın şart olduğunu dile getiren Memecan, “Konu seçmede popüler olmalısınız. Okuyucuların her şeyi bildiğini varsayamazsınız. Bu iş cahil cahil yapılacak iş değil. Sonuçta her gün yaklaşık 2 milyon kişiye siyaseti anlatıyorsunuz.” diye konuştu. Memecan aldığı mimarlık eğitiminin kendisine çok şey kattığının da altını çizdi.

Farklı düşünen insanların kıymetinin bilindiğini belirten Memecan, öğrencilere her şeye farklı bakmalarını, başkalarının açısından bakabilmeyi öğrenmelerini ve orijinal adam olmalarını tavsiye etti. Söyleşinin ardından Zirve Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Taner Nakıboğlu ve Rektör Prof. Dr. Adnan Kısa, Salih Memecan'a üniversiteyi gezdirdi.