Bayburt Belediyesi 4 Milyon 200 Bin Liralık Projeye İmza Attı

Bayburt Valiliği ve Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylanan, Bayburt Belediyesine ait 6 proje törenle imzalandı.

Valilik Makamında gerçekleşen imza töreninde Bayburt valisi Hasan İpek ve Belediye Başkanı Hacı Ali Polat birer konuşma yaparak projeler hakkında bilgi verdiler.


Belediye Başkanı Hacı Ali Polat yaptığı konuşmada, “Göreve başladığımız zaman maalesef Bayburt Belediyesinde bir proje ekibi yoktu. 2009 yılında proje ekibi oluşturduk ve artık belediye projeleri aktif hale geldi. Ekibimizin yaptığı projeler meyvelerini 2010 yılında vermeye başladı. 2011 yılında da vermeye devam etti. Şöyle ki 2010 yılında Kalkınma Ajansı'na yaptığımız projeyle şu anda belediyemize konkosör tesisi kurduk. İlk üç il içerisinde Kalkınma Ajansı'nda sadece Bayburt Belediyesinin projesi kabul edildi. Geçtiğimiz yıl uygulanan Sodes projelerinden 3 tane proje uyguladık, belediyenin sosyal ihtiyaçlarını karşıladık. 2012 yılında yapmış olduğumuz 27 projeden 7 tanesi buradan Ankara 'ya gitti, 6 tanesi kabul edildi ve geldi. Sodes projelerinin uygulandığı 25 il içerisinde sadece Bayburt Belediyesinin 6 tane kabul edilen projesi var. Bu başarılarından dolayı proje ekibime teşekkür ediyorum. Sizinle de bu projeyi imzalamanın mutluluğunu yaşıyorum.”diyerek duygularını dile getirdi.


Vali Hasan İpek konuşmasında “Öncelikle Bayburt Belediye Başkanımız Hacı Ali Polat 'ı ve ekibini başarılı projeler ürettiği ve başarılı çalışmalar yaptıkları için tebrik ediyorum. Belediye Başkanımızın verdiği projelere gerçekten Bayburt 'un ihtiyacı var. Bunlar iyi gerçekleştirildiği takdirde Bayburt adına çok ciddi ve güzel sonuçlara getirecektir. Bu çerçevede kurum ve kuruluşlarımız çok güzel projeler yaptılar. Bunlar Kalkınma Bakanlığımız ve Sodes birimi tarafından onaylandı. Bu yıl Sodes kapsamında ilimizde 41 tane proje üretildi, kabul edildi. Bu kabul edilen projelerin toplam maliyeti dört milyon iki yüz bin lira, bu Bayburt için çok ciddi bir katkıdır. Birçok projelerimiz gerçekten Bayburt 'un kalkınmasında, sosyal hayatın gelişmesinde ve insanların kaynaşmasında, işe girmesinde çok ciddi katkılar sağlıyor. Belediyemizin saydığının dışında, projelerimizin içinde tüm köylerimize uzun vadede çocuk parkları yapılması gibi güzel projelerimiz de var. Bir diğer proje “Gözümüz Kara, Kalmadı Yara Oldu Renga Renga Renk” isimli proje, projenin toplam maliyeti 104.340,00 TL olup proje sayesinde iş bulamamış 20 gencin boya badana kursu düzenlenerek vasıflı ara eleman olarak yetişmelerini sağlayacaktır. Uygulamalı eğitimlerin bir parçası olarak 400 yoksul ailenin evlerinin dış cephelerinde boya badana ve küçük çaplı tadilat yapılması amaçlanıyor. ' dedi.


Projeler “Bayburt Tarihini Her Yere Taşımak” isimli projenin toplam maliyeti 120.900,00 TL olup, Belediye tarafından işsiz ve vasıfsız gençlere ahşap hediyelik eşya yapımı öğretilerek istihdam edilmeleri sağlanacak. Proje 9 ay sürecek ve ahşap hediyelik eşya yapımı ile ilgili 600 saat eğitim verilecektir. Proje sonunda kursiyerlere Milli Eğitim bakanlığından onaylı belge verilecek.


İmzalanan bir diğer proje “Tohum Ektik Çiçek Bitti” adlı projenin 75.160,00 TL toplam maliyeti olup, Bayburt Belediyesi tarafından kendi bünyelerinde var olan serada, başta sahlep bitkisi olmak üzere park ve bahçe çiçekleri yetiştirilecek ve 20 kursiyere 160 saat eğitim verilecektir. Proje sayesinde serada çiçek ve sebze yetiştiriciliğinin modern tekniklerle yapılması konusunda kursiyerlerin mesleki vasıf kazanmaları sağlanacak.


“Belgemi Alıyorum, Operatör Oluyorum” isimli projenin toplam maliyeti 63.652,00 Tl olup, İlimizde yeteri kadar kalifiye eleman bulunmayan iş makinesi operatörlüğü alanında 30 kursiyere 6 ay süreyle eğitim verilecek.


Son proje olan “Bir Varmış Daha Önce Hiç Yokmuş” isimli projenin maliyeti 139.840,00 TL olup, proje sayesinde ilimizde benzeri bulunmayan masal parkı, çocuk oyun alanları, yürüyüş parkurları, oyun evleri, Türk ve Dünya Çocuk Edebiyatında önemli yer tutan masal kahramanlarının heykellerinin yer aldığı bir park alanı oluşturulacak.