Başbakan ameliyat sırasında arayıp ne söyledi?

Türkiye'nin ilk yüz naklini gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan, Başbakan Erdoğan'ın ameliyatın 4. saatinde kendisini aradığını ve moral verdiğini söyledi.

Başbakan ameliyat sırasında arayıp ne söyledi?
Habertürk ekranlarında yayınlanan 'Türkiye'nin Nabzı 'programına konuk olan Prof. Dr. Ömer Özkan canlı yayında Didem Arslan Yılmaz'ın sorularını yanıtladı. Türkiye'de ilk defa yapılan yüz nakli ameliyatı konusunda bilgiler veren Özkan, ameliyatı basından sakladıklarını ancak, basının olayı daha ameliyat bitmeden öğrendiklerine şaşırdıklarını söyledi.

BAŞARISIZ OLSAYDIM, KARİYERİM BİTERDİ

'Ameliyat başarısız olsaydı, kariyerim biterdi 'diyen Özkan, yüz nakli operasyonun oldukça riskli bir ameliyat olduğunu ifade ederek 'Amerika'da bu tür nakiller yapıldıktan 30 gün sonra duyarsınız. Ve televizyon kanallarına inanılmaz paralara satılıyor. Türkiye'de ilk defa özel bir izinle bir nakil yapılıyor. Ben o nakilde başarısız olsaydım, kariyerimin çok kötü bir yere gelecektim ve Sağlık Bakanlığı bana bu izni verdiği için çok zor duruma düşecekti. Ben böyle bir durumda biraz orta zeka düzeyindeysem o ameliyatı ertesi gün basına göstermek istemem. Ancak sizden hiç bir şekilde kaçılmıyor. Ameliyattan çıkınca 'Türkiye'de bir tarih yazılıyor 'diye bir haber okuyorum internette. Bunu nasıl yapıyorsunuz anlamıyorum. Biz bunu reklam için yapmıyoruz. 6 ay sonra sunarsam hasta daha iyi bir durumda olacak. Uğur Acar'ı taburcu ederdim ancak ortaya farklı bir durum çıkardı. 'dedi.

HASSAS OLMALIYIZ

Ölümle sonuçlanan operasyon sonrası Hacettepe Üniversitesi'ne yüklenmenin yanlış olduğunu dile getiren Özkan 'O ameliyatı yapan arkadaşım çok tecrübeli bir isim. Burada önemli olan o hastanın hayatını kaybetmiş olması. Eğer hasta hayatını kaybetmiş olmasaydı kollarını bacaklarını kaybetmiş olsaydı, o zaman çok daha rahat tartışırdık. Burada ailesi programı izliyordur. Bu konuda hassas olmalıyız. 'ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN AMELİYATTA ARADI
Başbakan Erdoğan'ın yüz nakli operasyonunun 4. saatinde kendisini aradığını kaydeden Özkan 'Başbakan Türkiye'de yapılan iyi işleri hep takdir ediyor. Bizi ameliyatın 4.saatinde aradı ve her türlü desteği vereceğini, en ufak bir eksiklikte herhangi bir şekilde kendine ulaşabileceğimizi söyledi. Bu inanılmaz bir şekilde sizi mutlu ediyor. Bu bir destek oldu. 'dedi.

BEYAZ GAZETE