Öğrenciler ‘Şu Köyceğiz’ Türküsünün Hikyesini Öğrendi

Ortaca’da 2010 yılında Ege Yolcu Dergisi tarafından ortaya çıkarılan “Şu Köyceğiz Yolları Kaldır Ayşe’m Kolları” adlı türkünün hikâyesini ilköğretim okulu öğrencileri öğrendi.

Öğrenciler ‘Şu Köyceğiz’ Türküsünün Hikyesini Öğrendi
İlköğretim okulları ders konuları içerisinde yer alan “Yöremizin Türküleri ve Hikâyeleri” konusunda, Ortaca Cengiz Topel İlköğretim Okulu son sınıf öğrencileri Ege Yolcu Dergisi editörü Nadir Şahin ' in yaptığı sinevizyon sunumu eşliğinde “Şu Köyceğiz Yolları” türküsünün öyküsünü öğrendiler.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ege Yolcu Dergisi Editörü Nadir Şahin; “Teknoloji ve bilim çağını yaşadığımız şu zamanda ne yazık ki kendi öz kültürümüzden ve değerlerimizden hızla uzaklaşıyoruz. Yakın tarihimizi gelecek kuşaklara aktarabilecek kaynak kişi ve dokümanlar yanında bu işe gönül veren eğitmenlerin hızla azaldığı ne yazık ki yadsınmaz bir gerçek. Her insan öncelikle yaşadığı bölgeyi iyi tanımalı. Geçen yıl Ortaca Belediyesi bu konuda çok güzel bir çalışma yaptı. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Abdül Kadir Şahin ' in girişimleriyle Ortaca Belediye Başkanımız Hasan Karaçelik şahsımı görevlendirerek, ilçemizdeki tüm ilköğretim okulları ve liselerde “Fotoğraflarla Ortaca Tarihi” konulu bir sunum yapmıştım. Şimdide yine İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün isteğiyle öğrencilerimize yöremizin türkülerinin hikâyelerini anlatıyorum. Öğrencilerin gözlerinde ki ışıltıdan, onların kültürümüze olan açlığın boyutlarını sezinleyebiliyorum. Bildiklerimi onlarla paylaşmak hem beni, hem de onları mutlu ediyor. Eskiler “Çocuktan al haberi” derlerdi. Şimdi anne babalar yaşadıkları yöreye ait olan türkülerin öyküsünü çocuklarından öğrenecekler” dedi

Geçtiğimiz günlerde TRT ekibi Prodüktör Fatih Arslan eşliğinde 16 kişilik kadrosuyla Ortaca ' ya gelerek Nadir Şahin ' den bilgiler alarak türkünün belgeselini ve Ege Yolcu Dergisi ' nde yayımlanan haberlerin çekimlerini yapmıştı.
Kaynak: İHA