İş Güvenliği Semineri Bakan Çelik’in Katılımıyla Yapılacak

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ‘İş Sağlığı ve Güvenliği Merkezi Müdürlüğü (İSGÜM) Bölge Laboratuvarlarının Güçlendirilmesi Projesi’ kapsamında 11 Şubat Cumartesi günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in katılımıyla, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği’nde (DOSABSİAD) İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgilendirme Toplantısı düzenlenecek.

2 hafta önce yapılması planlanan ancak hava muhalefeti nedeniyle ertelenen ' İSGÜM Bölge Laboratuvarlarının Güçlendirilmesi Projesi ' toplantısı Cumartesi günü saat 10.00-12.30 saatleri arasında DOSABSİAD ' da gerçekleştirilecek. Türkiye ' de iş sağlığı ve güvenliği kültürünün geliştirilmesine katkıda bulunacak ' İSGÜM Bölge Laboratuvarlarının Güçlendirilmesi Projesi ' nin bilgilendirme toplantısının açılışında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Çalışama ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Kasım Özer, Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Sosyal Politika ve İstihdam Sektör Yöneticisi Zeynep Aydemir Koyuncu ve DOSABSİAD Başkanı Selim Yedikardeş birer açılış konuşması yapacak.

' Otomotiv Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği ' panelinin de düzenleneceği programda, Uludağ Üniversitesi ' nden öğretim görevlileri, Tofaş, Bosch ve Coşunöz Holding gibi otomotiv ana ve yan sanayi temsilcilerinin iş sağlığı ve güvenliği uzmanları firmalara yönelik önemli bilgilendirmelerde bulunacak.

Uluslararası Çalışma Örgütü(ILO)'nün tespitlerine göre dünyada her üç dakikada bir işçi, iş kazası veya meslek hastalığından ötürü hayatını kaybediyor. Aynı kaynağa göre her yıl dünyada ortalama 110 milyon işçi iş kazası geçirip ya da meslek hastalığına yakalanırken, bunlardan 180 bini yaşamını yitiriyor. 2011 yılı içinde Bursa'da iş kazaları sonucu 136 çalışan hayatını kaybetti, 142 kişi de sakat kaldı.