Hakan Şükür: Milli Takım'daki Düşüş Dışa Bağımlılıktan

Siteler esnafıyla bir araya gelen AK Parti milletvekilleri Hakan Şükür ve Seyit Sertçelik, esnafın dertlerini dinledi ve sorularını cevapladı.

AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Hakan Şükür ve Ankara Milletvekili Seyit Sertçelik siteler esnafını ziyaret etti. Burada büyük ilgi gören Hakan Şükür siyasetten çok mobilyacı esnafın futbol ve sporla ilgili sorularıyla karşılaştı.

A Milli Futbol Takımı ' nda yerinin dolmadığını ve milli takımda düşüş olduğunu belirten bir esnafın sorusunu cevaplayan Hakan Şükür, bunun dışa bağımlılıktan kaynaklandığını kaydetti. Ligin yabancı futbolcuların hâkimiyetinde olduğunu sözlerine ekleyen Hakan Şükür, “Maalesef yöneticilerimiz büyük ekonomik gelirleri iyi kullanamadılar. Bu da bizim yerli oyunculara yansıdı. Bu sefer yerlilerde çok pahalı oldu. Bu rekabette yerliyi oynatabilmek için fazla paralar verilmeye başlandı. Futbolda doyum olduğu zaman saha içi performansı düşer. Para sizi arkadan takip etmeli önce işinizi yapmalısınız. Yöneticiler maalesef bunu idare edemediler.'' dedi.

Başka bir esnafın ise biraz kilo almışsınız sözü gülüşmelere neden olunca Hakan Şükür, “Doğru. Futbolculuk döneminde zayıftım kiloyu biraz isteyerek aldım. Biraz da rahatlık var tabi. Gittiğiniz yerlerde 7-8 öğün yemek yiyorsunuz. İnsanları kıramıyoruz. ' Allah Aşkına ' diyorlar. Biraz kaçırdık evet.” şeklinde cevapladı.

Son olarak futboldan siyasete geçişi değerlendiren Hakan Şükür sözlerini şöyle tamamladı:

“Belki çok farklı görünüyor ama benzer yönleri var. Tabi zorlanıyoruz, ilk başlarda kolay olmadı. Birden farklı bir arenaya girdik. Şimdi etüt ve gözlemleme zamanı. İyi yapabileceğime inanıyorum. Beni tanıyan insanlar biliyorlar bir işe sarıldım mı onu yaparım. İyi şeylerde yapıyorum belki çok ön plana çıkmıyor. Kendi bölgem başta olmak üzere birçok yerde çeşitli projeler gerçekleştiriyoruz. Söylenip olmayan şeylerin takipçisi olmaya çalışıyorum. Söylememek için kendimi tutuyorum. Bir şeyler anlatılınca tılsımı gidiyor. Güzel şeyler yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde bunları açıklayacağız.”