Chp Heyeti Van Belediye Başkanı Kaya'yı Ziyaret Etti

Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'yı makamında ziyaret eden CHP milletvekilleri, kentte yaşanan sorunlarla ilgili bilgi aldı.

Chp Heyeti Van Belediye Başkanı Kaya'yı Ziyaret Etti
Kaya, vatandaşların evlerini ve mahallelerini bırakarak konutlara yerleşmek istemediğini söyledi.

Deprem bölgesinde incelemelerde bulunmak ve Vanlı depremzedelerin sorunlarını yerinde tespit etmek amacıyla Van'a gelen CHP İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan, Adıyaman Milletvekili Salih Fırat ve Antalya Milletvekili Gürkut Acar'dan oluşan CHP heyeti, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'yı ziyaret etti. Ziyarete CHP İl Başkanı Cemal Şen ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Heyetle bir süre görüşen Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, kentte yaşanan sorunlarla ilgili bilgi verdi.

' HALK KONUTLARA YERLEŞMEK İSTEMİYOR '
Evleri orta hasarlı ve yıkık olan vatandaşların ne kadarının konutlara yerleştirileceği konusunda bir hane analizi yapılması gerektiğine değinen Kaya, ' Şimdiye kadar birçok toplantı yaptık. Mahalle muhtarları, 'Halk mahallelerini ve evlerini terk edip konutlara gitmek istemiyor, konut yerine mali destek istiyor' şeklinde bilgilendirme yaptı ' dedi. Bir çalışma planının olmadığına dikkat çeken Kaya, ' Ancak bir yerden hata çıkarsa bununla ilgili bir planlama yapılıyor ' ifadelerini kullandı. Kentin yenidendönüşümü ile ilgili yeni bir tasarının Meclis gündemine geleceğini söyleyen Kaya, bunun ardından neyin nasıl yapılacağı konusunda bir sonucun çıkabileceğini söyledi.

' DÖNÜŞÜM İLE İLGİLİ TASARI, 'CEBERUT' BİR TASARI ' CHP
İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan ise Meclis gündemine gelecek tasarının belediyeler aleyhine ve 'tepeden inme' olduğunu savundu. Tasarıyı 'ceberut' olarak niteleyen Eyidoğan, ' Yerel yönetimlerin çalışmaları olmasına rağmen, tüm yetkiler TOKİ ve bakanlıklara havale ediliyor. Tasarıdan AK Partili belediyeler bile hoşnut değiller. O tasarının yasalaşması ile birlikte yereller birçok yetkisini kaybedecek ' diye konuştu.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.
Kaynak: İHA