Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde Bilgisayarlı Tomografik Anjiyografi Ünitesi Hizmete Açıldı

Yozgat Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi gelişimini hızla sürdürüyor.

Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde Bilgisayarlı Tomografik Anjiyografi Ünitesi Hizmete Açıldı
Geçtiğimiz günlerde Nükleer Tıp Merkezi, Denge Bozuklukları Testi Ünitesi ve Mikrobiyoloji Laboratuarını son teknoloji modern cihazlarla donatan Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi şimdi de Bilgisayarlı Tomografik Anjiyografi (BTA) Ünitesini hastaların hizmetine sundu.Basın mensuplarıyla birlikte Bilgisayarlı Tomografik Anjiyografi (BTA) Ünitesini (BTA) inceleyen ve ünite hakkında Hastane Başkekimi ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Namık Delibaş'tan bilgi alan Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, yeni kurulmasına rağmen Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinin modern ve son teknoloji tıbbi malzemelerle donatıldığını belirterek, ' Daha önce hastanemizde çeşitli branşlarda ve birçok ilimizde bulunmayan sağlık ünitelerini hizmete açtık. Bugün de Bilgisayarlı Tomografik Anjiyografi Ünitesini hizmete açıyoruz. Bu ünite için yaptığımız yatırımlar sayesinde artık Yozgat'taki hastalarımızın Bilgisayarlı Tomografik Anjiyografi yöntemleri vasıtasıyla tanıları konulmuş olacak. Bu imkanlar bölgede yok. Sadece Yozgat'ta değil çevre illerin pek çoğunda bu merkez bulunmuyor. Anjiyografi ünitemiz sayesinde Yozgat'taki hastalarımız bundan böyle Yozgat dışından başka illere gitmek zorunda kalmayacak ve kendi memleketlerinde bu hizmeti almış olacak. ' dedi.

Hastane Kardiyoloji Ana Bilim Dalında hocaların bulunduğunu ifade eden Rektör Uçar ' Kalp damar hastalıkları birimimizi de yavaş yavaş hizmete sokuyoruz. Bu cihaz özellikle kalp damar cerrahisine büyük hizmet verecek bir cihazdır. Kalp ve Damar Cerrahisi birimimizin de yakında hizmete girmesi ve teknik altyapının tamamlanması ile kalp ameliyatları da yapılmaya başlanacaktır. Bu ünitemiz bu ilkler için bir başlangıçtır. Hem Üniversite Hastanemiz hem Yozgat hem de bölge için hayırlı uğurlu olsun. ' şekliden konuştu.

Bilgisayarlı Tomografik Anjiyo cihazı hakkında teknik bilgiler veren Radyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç Dr. Aylin Okur, bu görüntüleme tekniği ile insan vücudundaki neredeyse tüm damarlar üç boyutlu olarak görüntülenebildiğini ve böylelikle özellikle kalp hastaları için tıkanıklık tespiti yapılabildiğini belirterek, ' Anjiyografi Ünitemizdeki cihazımız 64 kesit çekim yapabilme özelliği sayesinde de bölgede tek olma özelliği taşımaktadır. Normal anjiyo yönteminden farklı olarak insan bünyesine dışarıdan müdahale ile zarar vermeyen bir yöntemle hizmet veren cihaz çok hassas özelliklere de sahip. 64 Kesit Bilgisayarlı Tomografik Anjiyo cihazımız sayesinde tanısal amaçlı anjiyografik işlemler yapılmaktadır. Bilgisayarlı Tomografik Anjiyografi tetkiki, koldaki bir toplardamardan ince bir iğne ile yaklaşık 50-150 ml kontrast madde verilerek yapılıyor. Cihaz, incelenecek bölgeye kontrast maddenin ulaştığı zamanı belirler ve saniyeler içerisinde yüzlerce kesitsel görüntü alır. Bu kesitsel görüntüler uzman radyologlar tarafından bilgisayar aracılığıyla işlenerek damarların yapısı 3 boyutlu olarak elde edilir. Anjiografi denilince toplumda sadece kalp anjiografisi akla gelmektedir. Oysa kalp damarları dışındaki damarlara yönelik de anjiografi tetkikleri yapılmaktadır. Beyin, akciğer, böbrek , alt ve üst ekstremite, bağırsak, aort ve kalp damarları ile ameliyat sonrası stentlerin görüntülenmesi Bilgisayarlı Tomografik Anjiyografi Tetkiki ile yapılmaktadır. Ünitemiz ilimizin önemli bir ihtiyacına hizmet verecek özelliktedir. ' dedi.

Anjiyografi Ünitesini gezen Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar'a, Hastanesi Başhekimi ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Namık Delibaş, Genel Sekreter Vekili Yrd. Doç. Dr. Eyyup Ecevit, Radyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aylin Okur ve Uzman Doktor Uğur Yıldırım da eşlik etti.nitesini hizmete a
Kaynak: İHA