Başkan Kocaoğlu: Bu Sene Aksilik Olmazsa Hazineye Olan Borcumuzu Sıfırlayacağız

İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2012 yılı itibariyle aksilik olmaması durumunda Hazine'ye olan borçlarını sıfırlayacaklarını söyledi.

İzmir'in Brookings Enstitüsü tarafından en hızlı gelişen 4'üncü metropol olarak gösterildiğini hatırlatan Kocaoğlu, kentin gelişimini sürdürebilmesi için kanaat önderlerine önemli görevlerin düştüğünün altını çizdi. Türkiye'nin 2011 yılında turizmde yüzde 9,5 büyürken İzmir'in yüzde 21 büyüme kat ettiğini, İzmir'de 10'uncu üniversitenin kurulma çalışmalarının sürdüğünü belirten Kocaoğlu, turizm, eğitim ve hizmetler sektörlerinde çok daha büyük bir potansiyele sahip olduklarının altını çizdi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu sene Hazine'ye olan borçlarını sıfırlamaya hedeflediğini kaydeden Kocaoğlu, ' Kendi olanaklarımızla ve bulacağımız kısa vadeli kredilerle yatırımları sürdüreceğiz. Bu durum da bizim hem uluslararası alanda finans, kaynak bulma, pazarlık gücümüzü artırıyor hem de yatırımların önünü açıyor. ' dedi.
İzmir Körfezi'ndeki sığlaştırmanın giderilmesi ve limanın büyütülmesi ile için TCDD ile yaptıkları işbirliği kapsamında ihale sürecinin tamamlandığını, yüklenici firmanın çalışmalarına başladığını da aktaran Kocaoğlu, çamur çürütme ve kurutma tesisi ihalesinin tamamlandığını, yüzülebilir körfez hedefine hızla ilerlediklerini vurguladı. Kocaoğlu, 2011'in İzmir için dönüm noktası olduğunu ve İzmir'de tüm dinamiklerin birlik ve beraberlik içinde çalışması sonucu bir ivme kazandıklarını, bunda herkesin emeği olduğunu da sözlerine ekledi.