Karadeniz’deki Fırtınada Sürüklenen Kuru Yük Gemisi Plaja Demirledi

Karadeniz’de meydana gelen poyraz fırtınası, Samsun Limanı'na yanaşmak için açıkta bekleyen gemileri zor durumda bıraktı.

Karadeniz’deki Fırtınada Sürüklenen Kuru Yük Gemisi Plaja Demirledi
Bir gemi Doğupark sahiline vururken, Malta bandıralı Feruz isimli kuru yük gemisinin kaptanı, tonlarca ağırlıktaki gemiyi Mert Plajı ' na soktu. Gemiye iskelelere çarptırmadan manevra yaptıran gemi kaptanı, görenlerin hayretli bakışları altında plajın ortasına demirledi.

Gece saatlerinde başlayan poyraz fırtınası, Samsun sahillerini vurdu. Doğupark sahilindeki yürüyüş yolunda çöküntü ve çatlaklar meydana gelirken, saatteki hızı gittikçe artan fırtına, açıkta bekleyen gemileri de kıyıya sürükledi. Doğupark sahilinde Moldova bandıralı HAY K isimli gemi, sahile çarparken, 16 mürettebatı bulunan Malta bandıralı Feruz adlı kuru yük gemisi ise Mert Plajı açıklarından sürüklenerek kıyıya kadar geldi. Tecrübeli gemi kaptanı, kıyıya vurmamak için gemisini ustaca manevralarıyla plajın içine soktu. Gemisini dalgalardan korumayı başaran gemi kaptanı, plaj içinde 180 derecelik açıyla dönerek agua parkın yanına park etti.

Görenleri şaşkına çeviren olaydan sonra plaja gelen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, gemiyle ilgili bilgi aldı. Gemi içindeki Samsun Vali Yardımcısı Mesut Taner Genç ise geminin bağlı bulunduğu firmanın şu ana kadar kurtarma talebinde bulunmadığını kaydetti.

Fırtınadan dolayı açıkta bulunan birçok gemi, zor anlar yaşamaya devam ediyor. Metrelerce yüksekliğe çıkan dalgalar, gemileri beşik gibi sallarken, dalgalar kıyıya çarparak sahil yolunu aşıyor.