Hüseyin Çelik: Gençliğe Hitabe’nin Kaldırılması İfadem Olmadı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, bir televizyon programında, Gençliğe Hitabe’ye ilişkin değerlendirmelerinin çarpıtıldığını söyledi.

Gençliğe Hitabe ' nin kaldırılmasına yönelik bir teklifte bulunmadığını söyleyen Çelik, bu haberleri tekzip ettiğini söyledi.
AK Parti Genel Merkezi ' nde basın toplantısı düzenleyen Hüseyin Çelik, gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı. Bir televizyon kanalında yaptığı açıklamaların çarpıtıldığını söyleyen Çelik, Ergenekoncu gazeteciler, PKK ' lı gazeteciler, CHP ' ci gazeteciler olduğu zaman düşünce özgürlüğünden söz edenlerin, Mustafa Akyol ' un, Gençliğe Hitabe ' ye ilişkin değerlendirme yaptığında lince maruz tutulduğunu belirtti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ' nin, ' AKP ' nin ortakçısı ve siyasi serumu CHP ' dir ' açıklamasına tepki gösteren Çelik, “Bu iddiaya deliler bile güler. Eğer bir ortakçı aranıyorsa CHP-MHP birbirine çok daha iyi yakışıyor. Sayın Bahçeli ' nin, MHP ' nin tek partili dönemin günahlarını savunmada CHP ' nin ötesine geçtiğini görüyoruz. Dersim katliamını Bahçeli savundu. MHP ' nin pozisyonunu, tabanı büyük kaygıyla izlemektedir.” dedi.
Bahçeli ' nin, grup konuşmasının hakaretname, küfürnameden ibaret olduğunu savunan Çelik, başta Bahçeli olmak üzere MHP ' li yöneticilerin AK Parti ' ye yönelttikleri kem sözlerin sahiplerinin ağızlarını kirlettiğini ifade ederek, “Kem söz sahibine aittir. Biz kimsenin şamar oğlanı değiliz. Bizim için söyledikleri sözleri ayniyle iade ediyorum.” şeklinde konuştu.

' DİKTATÖRLÜK VE DİKTATÖRLÜĞÜN BÜTÜN İLKELERİ AYAKLARIMIZIN ALTINDA '
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ' nun, Başbakan Erdoğan ' ı diktatör olmakla itham ettiğini kaydeden Çelik, “Siz diktatörlerin yüzüne karşı diktatör diyemezsiniz. Diktatörlük ve diktatörlüğün bütün ilkeleri ayaklarımızın altındadır. Dayatmada bulunmadık, tek tipçi olmadık, bu tutum bundan sonra da devam edecek. Washington Post ' ta makale yazarak Türkiye ' yi suçluyor. Hem kendinizi hem CHP hem size bel bağlayan insanların ümitlerini yok ediyorsunuz.” diye konuştu.

' CHP 3 ÖĞÜN YEMEK YER GİBİ KONGRE YAPIYOR '
CHP ' nin, günde 3 öğün yemek yer gibi kongre yaptığına işaret eden Çelik, “Apartman toplantısıyla büyük kongreyi birbirine karıştırıyorlar galiba. Türkiye ' de muhalefet problemi olduğunu söyledik. Söylemeye devam edeceğiz. CHP ' nin tarihi, diktatörlük tarihidir. Kendi tarihine bakmalıdır.” dedi.

' SİZ DAMAT FERİT İLE ALİ PAŞA ' YI HAYIRLA YAD EDİYOR MUSUNUZ? '
Başbakan Erdoğan ' ın, İsmet İnönü eleştirilerinden rahatsız olan Kılıçdaroğlu ' nu eleştiren Çelik, “Siz Damat Ferit ' i, Ali Paşa ' yı hayırla yad ediyor musunuz? Böyle bir mantık var mı? Milli mücadele zamanındaki İsmet Paşa'nın hizmetlerini hayırla yad ederiz. Ama bir milli şef olarak yaptığı her şeyi hayırla yad etmeyiz. Celal Bayar, milli mücadelenin Galip Hoca'sıdır. Böyle oldu diye sayın Bayar ' ı eleştirmekten geri mi durdunuz?” şeklinde konuştu.
Wikileaks belgelerinin, pandoranın kutusu olduğunu belirten Çelik, bu belgelerin doğru kabul edilmesi halinde yarın başka başka konuların çıkacağını ifade etti. Çelik, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından ABD Büyükelçiliği ' ne bir brifing verilmediğini de sözlerine ekledi.