Viranşehir Belediye Başkanvekili Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Şanlıurfa'nın Viranşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Burun ilçede görev yapan ulusal ve yerel medya temsilcileri ile sabah kahvaltısında bir araya geldi.

Viranşehir Belediye Başkanvekili Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi
  Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Burun, ilçede altyapı konusunda hiçbir sorunlarının olmadığına ve yaklaşık 15 gündür yağan yağmura rağmen su baskınlarının yaşanmadığına dikkat çekti. Yeşil alan çalışmalarına devam edeceklerini belirten Burun, hedeflerinin yeşil ve yaşanır bir Viranşehir ortaya çıkarmak olduğunu söyledi. 30`dan fazla park ve yeşil alan yaptıklarını belirten Burun, katı atık alanının da bürokrasiye takıldığını kaydetti. Burun, 'Katı atık alanını 30 km şehrin dışına taşıyacağız.Projemiz hazır. Fakat bürokrasi yavaş işliyor. Bu nedenle daha aktif hale getiremedik. Bu da bizden kaynaklı bir durum değil. Bizim bütün çalışmalarımız tamamlandı. Sadece resmi işlemlerin bitmesini bekliyoruz. Şuan kullandığımız katı atık alanını da yeşil alana çevireceğiz 'dedi.

İlçede kalıcı semt pazarları için çalışmaları yaptıklarını belirten Burun, 'Şuan her gün bir yerde semt pazarı kuruluyor. Fakat biz bir çalışma yaptık, ilçemizde 3 tane kalıcı semt pazarı yapacağız. Arkadaşlarımız şuan çalışmalarını yürütüyorlar. Yine her mahallede taziye evi yapacağız. Şuan yer tespiti çalışmalarımız var. Bu çalışmalar sonuçlanınca seçim bildirgemizde yayınladığımız gibi her mahallemizde bir taziye evi faaliyete geçecek 'diye konuştu. Kaçak et kesimi ile mücadelelerine aralıksız devamettiklerini de belirten Burun, 3 kasabın kaçak et kesiminden 10 gün kapatma cezası aldığını ve savcılığa bildirdiklerini belirtti. İlçenin geceleri karanlık bir şehir haline döndüğünü belirten Burun, 'DEDAŞ`a gittik ve ilçenin bazı yerlerinin aydınlatılması için masrafları üstlendik. Tamam dediler, fakat sonuç çıkmadı. Biz mezarlığı 6 yıl önce faaliyete geçirdik. Fakat hastane 2 yıldır yapılıyor. Bunda bizim bir suçumuz yok. Biz şehrin kuzeyini önerdik, hastane için fakat onlar katı atık alanı ve mezarlıkyanını seçtiler. Mezarlığın nakil edilmesi söz konusu bile olamaz 'ifadelerini kullandı.

Burun, son olarak 2012 yılında Viranşehir`in hiçbir cadde ve sokağının toprak olmayacağını söyledi.  
Kaynak: İHA