Termal Cenneti Güre’de Bu Kış Rahat Geçiyor

Dünyaca ünlü Termal cenneti olarak tanınan Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Güre beldesinde jeotermal ısınma sistemi vatandaşlara sıcak bir kış mevsimi yaşatıyor.

Termal Cenneti Güre’de Bu Kış Rahat Geçiyor
  Güre beldesinde belediyenin sağladığı jeotermal ısınma sistemi, son yılların en soğuk kışının yaşandığı şu günlerde bile vatandaşları mağdur etmedi. Beldede daha önce açılan 72 derecelik jeotermal kuyusunun ısı merkezi ile kuyu başı arasında olan 550 metrelik isale hattı döşenerek kuyu içerisine 92 beygirlik pompa montajı yapıldı ve üretime başlandı. İlk çıkış sıcaklığı 58 derece olan kuyunun her gün sıcaklığı artarak 70 dereceye ulaştı. Bu sayede diğer kuyular devre dışı bırakılarak bu kuyudan belirli miktar su çekilmek suretiyle ısıtma için evlere giden su sıcaklığı 53 dereceye kadar çıktı.

Merkezi sistemden faydalanmak suretiyle ısınan ev ve iş yerlerindeki kullanıcılar son yılların en soğuk günlerini yaşamamıza rağmen soğuktan etkilenmedi. Edremit Körfezi 'nde jeotermal kaynaklarını kullanarak halka en iyi hizmeti getirmeyi hedefleyen Güre Belediyesi, bu kış günlerinde vatandaşın yüzünü güldürdü.  
Kaynak: İHA