Sayıştay Başkanı Akyel, Suudi Arabistan Meclisi'ni Ziyaret Etti

Sayıştay Başkanı Dr.Recai Akyel, Suudi Arabistan temasları kapsamında bugün Şura Meclisi Başkan Yardımcısı Muhammed Emin El-Jafri’yi Riyad’daki Meclis binasındaki ofisinde ziyaret etti.

  Şura Meclisi Başkan Yardımcısı Jafri, Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki siyasi, ekonomik, kültürel ve özellikle parlamento çalışmalarındaki işbirliği derinliğine dikkat çekerek Şura Meclisi, çalışmaları, ülke ve vatandaşı ilgilendiren konuları ele alışı hakkında bilgi verdi. Sayıştay Başkanı Akyel ise Suudi Arabistan 'a ve Şura Meclisine yaptığı ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Dr. Recai Akyel ziyaret hedefinin Suudi Genel Denetim Divanı ile Sayıştay arasında işbirliğinin geliştirilmesi, mali denetim, performans kontrolü ve teknik bilgi alanlarındaki tecrübelerin değişimi olduğuna işaret etti. Görüşmede Suudi Arabistan Genel Denetim Divan Başkanı Usame bin Cafer Fakih, Şura Meclisi Başkan Yardımcısı Dr Fahad bin Mutad El-Hamad ve Türkiye-Suudi Arabistan Parlamenterler Dostluk Grubu Başkanı İhsan bin Ferit Abdelcevat hazır bulundu.

Görüşmenin ardından Şura Meclisi Başkan Yardımcısı Dr Fahad bin Mutad El-Hamad Sayıştay Başkanı 'na Meclisi gezdirdi ardında Akyel Meclisin bugünkü oturumunun bir bölümünü izledi.