Çankaya Belediyesi Tüm İmkanlarını Seferber Etti

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, kar ve buzla mücadele çalışmalarında, ilgili müdürlüklerin teknik ekiplerinin yanı sıra Çankayalıların kar ve buz engeliyle karşılaşmaması için büro çalışanlarını ve kadın temizlik işçilerini de bu çalışmalara dahil etti.

Çankaya Belediyesi Tüm İmkanlarını Seferber Etti
  Belediyenin Fen İşleri, Temizlik İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüklerine bağlı çalışanlardan oluşan teknik ekip, büro çalışanları ve kadın temizlik işçilerinin desteği ile çalışmalarına devam ediyor. Karla mücadele çalışmaları , Aralık aynının son haftasından başlayıp bugüne kadar devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle 240 personelle 3 vardiya halinde ekipler oluşturulup, sürücülerin ve yayaların mağdur olmaması için gece gündüz aralıksız olarak sürdürülüyor.

Belediyenin 4 greyder kepçe, 4 traktör kepçe, 13 unimog kar temizleme kamyonu, elle tuzlama için teknik birimlerden çekilen kamyon-kamyonet türü çok sayıda araçla eş zamanlı olarak yaptığı çalışmalar 24 saat aralıksız sürdürülüyor. Sorumluluk alanındaki 2 bin sokak yerine ilçedeki 4 bin sokağın trafiğe açık hale getirilmesi için büyük çaba gösteren ekipler, yoğun buzlanma nedeniyle kaldırım temizleme çalışmalarına hız verdi. Büro çalışanlarının ve kadın temizlik işçilerinin de ekibe dahil olmasıylabirlikte 400 kişilik ekiple yoğun bir çalışma içerisine girdiler.

BU YILIN TUZU 1. KALİTE

Çankaya Belediyesi çetin geçen kış koşulları öncesi stoklarını birinci kalite nem oranı sıfır ve alüminyum silikat katkılı tuz ile yeniledi. Şu ana dek 5 bin tonu aşkın tuz kullanan Belediye, talep eden yurttaşlara ve kurumlara da tuz dağıtımı yapıyor. OKUL ÇEVRELERİNE ÖZEL ÇALIŞMA Çankaya Belediyesi kar ve buzla mücadele ekipleri, yarı yıl tatilinin son günlerine gelinmesiyle, çocukların kayma-düşme tehlikesiyle karşı karşıya kalmaması için okul çevrelerinde çalışmalarını hızlandırdı. Okul bahçelerindeki kar ve buzları temizleyen Belediye, talepler doğrultusunda okul yönetimlerine tuz da verecek. MAHSUR KALAN SÜRÜ KURTARILDI Yoğun kar yağışıyla birlikte trafiğe kapanan, Bala ilçesinden Çankaya`ya bağlanan 7 köy yolu gece gündüz devam eden çalışmalar sonucunda ekiplerce kullanılır hale getirildi. Şehir merkezine nazaran daha yoğun kar yağışının görüldüğü Evciler Köyünde mahsur kalan 500 küçükbaş hayvana, Çankaya Belediyesi kar ve buzla mücadele ekipleri tarafından yolların açılmasıyla ulaşılması sağlandı.

EKİPLER BİR TELEFON MESAFESİNDE

Çankaya Belediyesi, vatandaşa en iyi hizmeti verebilmek amacıyla kar yağışı sonlanana kadar çalışmalarını aksatmadan yerine getirmek üzere Kar ve Buzla Mücadele Ekiplerini tam kadro 24 saat hazır halde tutuyor. Çankayalılar Karla ve Buzlanmayla Mücadele Koordinasyon Merkezinin 438 20 60, Çankaya Belediyesi Telsiz Merkezi`nin 230 75 51 no.lu telefonlarını 24 saat arayıp taleplerini iletebilirler. ÇANKAYA BASIN BÜROSUNDAN ZORUNLU AÇIKLAMA Yurt genelinde çetin geçen kış koşullarında kar ve buzlanmaya karşı yapılan çalışmalar hakkında ulusal basın kuruluşlarına çalışmalar hakkında günübirlik bilgiler geçen Çankaya Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, bir gazetenin Ankara Eki`nde yayınlanan 'Esaretin Bedeli Haciz Korkusu 'başlıklı haberi için bir düzeltme yapma ihtiyacı hissetmiştir.

'Makine parkı üzerinde haciz olduğu, araçların karla mücadeleye çıkarılmadığı 'yönündeki iddianın tarafı olan Belediye yönetimine söz hakkı tanınmadığı gibi, Basın Bürosu tarafından geçilen çalışan işçi görüntüleri ilgili haber sayfasında kullanılırken, belediyenin araç parkındaki amblemli araçlarının çalışma görüntülerinin göz ardı edildiği görülmüştür. Habere konu olarak gösterilen sokaklar ise, 288. Sokak`ta yolun yeni açıldığı, asfaltının atılmamış ham yol olduğu, adı geçen diğer sokak olan 340.Sokak`ın ise trafiğe açık olduğu bilgilerine ulaşılmıştır.

Kar ve buzlanmayla mücadele ekiplerinin çalışmaları hakkında kamuoyunu doğru bilgilendirmek için ekipleri gece gündüz takip eden Çankaya Belediyesi Basın Bürosu çalışanları, servis ettikleri haber ve fotoğrafların doğruluğu ve güncelliğinin göz ardı edilmesi karşısında, servis edilen haber fotoğraflarının tarih ve saat bilgilerine bakılabileceği uyarısı ile ilgili basın kuruluşunu düzeltme yapmaya davet etmektedir.  
Kaynak: İHA