Uslu, Osb'de Yaşanan Ek Arsa Sorununun Çözüldüğü Müjdesini Verdi

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Çorum Organize Sanayi Bölgesi'nde yaşanan ek arsa sorununun çözüme kavuştuğunu müjdeledi.

Uslu, Osb'de Yaşanan Ek Arsa Sorununun Çözüldüğü Müjdesini Verdi
  2010 yılında Çorum Organize Sanayi Bölgesi yönetimi, Keçikalesi Tepesi mevkiinde mülkiyeti Hazine`ye ait 215 hektarlık alanın OSB`ye bedelsiz devredilmesi için Milli Emlak Genel Müdürlüğü`ne başvurdu. Bedelsiz arsa tahsisinin devri sürecinde bürokratik engeller nedeniyle tahsis işlemlerinin uzamasının ardından devriye giren AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, Ocak ayının son haftasında Maliye Bakanlığı nezdinde bir dizi girişimlerde bulundu. Yapılan girişimlerin ardından Uslu`yu önceki gece telefonlaarayan Maliye Bakanı Mehmet Şimsek, 215 hektarlık alanın Çorum OSB`ye bedelsiz olarak devri noktasındaki kararın onaylandığını bildirdi.

TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Vali Nurullah Çakır, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan arsa tahsisi konusunda açıklamalarda bulundular. Uslu, OSB`ye devri yapılan yeni 215 hektarlık alanla birlikte Çorum sanayisinin yeni bir ivme kazanacağını söyledi. Çorum OSB yönetiminin geçmiş yıllarda aldığı kararla OSB bölgesine ait 437 hektarlık sanayi bölgesinin genişletilmesinin gündeme geldiğini hatırlatan Uslu, 'Bu nedenle Milli Emlak Genel Müdürlüğü`nden arazitalebinde bulunuldu. 2010 yılında yapılan bedelsiz arazi talebi Maliye Bakanımız Mehmet Şimsek tarafından onaylandı. 2010 yılından bugüne kadar beklenen arazi tahsisi bedelsiz olarak gerçekleşmiş oldu. OSB`nin yarısı kadar olan 215 hektarlık araziyi sanayicilerimizin hizmetine, yatırımına sunmuş olduk 'dedi. Uslu, arsa tahsisinin gerçekleşmesinde katkıda bulunan Maliye Bakanı Mehmet Şimsek ile emeği geçen diğer tüm kişilere teşekkür etti.

Vali Nurullah Çakır ise, Çorum OSB`nin Anadolu`daki organize sanayi bölgeleri içerisinde önemli bir konuma sahip olduğunu vurguladı. Maliye Bakanlığı tarafından yapılan arsa tahsisi ile birlikte OSB`nin bundan sonraki süreçte daha dinamik hale geleceğini dile getiren Vali Çakır, 'Gıda sektörü başta olmak üzere bir çok sektörde yatırımlar var. Sadece Çorum`dan değil il dışındanda bir çok yatırımın geldiğini gördük. Bu yeni açılımla bundan sonraki planlama içerisinde daha alnımız dik olarak hangi alandaolursa olsun OSB`ye yatırımcıları davet edeceğiz. Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek başta olmak üzere, milletvekilimiz Salim Uslu ve diğer milletvekillerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz 'diye konuştu.  
Kaynak: İHA