Erciş Depreminde Ölenler İçin İki Ayrı Mevlit

Van'ın Erciş ilçesinde, mevlit kandili dolayısıyla depremde hayatını kaybedenler için iki farklı yerde mevlit programı düzenlendi.

Erciş Depreminde Ölenler İçin İki Ayrı Mevlit
  İlk mevlit programı Ercişli iş adamları ve bazı firmalar tarafından Kardelen Çok Amaçlı Salonu`nda düzenledi. Buradaki programa Van Vali Yardımcısı Barbaros Baran, Ağrı Vali Yardımcısı Murat Güven, Erciş Kaymakamı Ramazan Fani, Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu, Çelebibağı Belediye Başkanı Veysel Keser, ERSİAD Başkanı Önder Beyaztaş, kamu kurum amirleri ile bin 500 davetli katıldı.

Programda iş adamları ve firma sahipleri adına kısa bir konuşma yapan AL-BA Grup Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Altın, 23 Ekim 2011 tarihinde Erciş ve Van`da meydana gelen yıkıcı depremde hayatını kaybedenler için mevlit programı düzenlediklerini söyledi. Yıkılan evlerin, işyerlerinin, kentlerin, köylerin yeniden yapılmasının mümkün olduğunu ancak ölenlerin tekrar geri getirilmeyeceğini belirten Altın, '23 Ekim tarihinde ilçemizde meydana gelen büyük depremden ötürü hepimize bir kez daha geçmiş olsun,hepimizin başı sağ olsun diyorum. Depremdeki şehitlerimize Allah`tan rahmet diliyorum. Maddi kayıplarımız bir şekilde telafi edilir. Ancak en büyük kaybımız ise kaybettiğimiz dostlarımızdır. Depremde hayatını kaybedenler için inşallah şehitlerimiz diyoruz ve bu şekilde teselli buluyoruz. Sadakati olmayanın hakikati de olmaz derler. Şehitlerimizin ruhuna okutacağımız mevlit ile onlara olan sadakatimizi gösterelim ki şefaat etmeleri için de onların yanında yüzümüz olsun. Tekrar depremde ölen tüm insanlarımızaAllah`tan rahmet, kederli ailelerine baş sağlığı diliyoruz 'dedi. Konuşmanın ardından mevlithanların okuduğu mevlidi şerifin ardından yemeğe geçildi.

İlçede ikinci mevlit programı da yine deprem nedeniyle hayatını kaybedenler için okutuldu. Türk Kızılayı ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Kültür Merkezi`nde gerçekleştirdiği mevlit programına havanın soğuk olmasına rağmen Kışla Konteynır Kentte kalan depremzede vatandaşlar eşlik etti. Din görevlilerinin okuduğu mevlidin ve edilen duaların ardından mevlide katılanlara Türk Kızılayı tarafından 2 bin 500 adet özel kutu içinde lokum ikram edildi. Buradaki mevlit programına Türk Kızılayı Erciş Alan Sorumlusu Ali Ufuk Gündüz, Türk Kızılayı Erciş Şube Başkanı Aydın Bayraktar, Erciş İlçe Müftülüğü yetkileri ile depremzede vatandaşlar katıldı.  
Kaynak: İHA