Tüvasaş Genel Müdürü Ertiryaki açıklamalarda bulundu

Türkiye Vagon Sanayi AŞ (TÜVASAŞ) Genel Müdürü İbrahim Ertiryaki, Türkiye ve Sakarya'ya ekonomik katkıda bulunmanın TÜVASAŞ'ın kuruluş amacı ve temel işlevi olduğunu söyledi.

  Hendek Belediye Başkanı Ali İnci`nin TÜVASAŞ`ı ziyaretinde konuşan Ertiryaki, TÜVASAŞ`ın Sakarya ve Türkiye dışındaki bölge ülkeleri için de önemli bir üretim merkezi olduğunu belirtti.

Sakarya`nın gelişmesi ve büyümesi için çalıştıklarını ifade eden Ertiryaki, ``Ülkemize ve Sakarya`ya ekonomik katkıda bulunmak, TÜVASAŞ`ın kuruluş amacı ve temel işlevidir. Yaşadığımız bu kentte diğer alanlarda da geliştirilecek her türlü projede yerel yöneticilerimizle diyalog ve işbirliği içinde olmamız gerektiğine inanıyorum. Bir şehrin gelişiminde en önemli belirleyici endüstriyel altyapı ve üretim faaliyetleridir. Bu yükümlülüğümüzü yerine getirirken yerel yönetimlerle iletişim içinde olmaktan mutluluk duyuyoruz`` diye konuştu.

İnci de TÜVASAŞ`ın, Sakarya ve çevresinde başarılı bir şirket olduğunu belirterek, TÜVASAŞ`ın çalışmalarını yakından takip ettiklerini bildirdi.

İlk yerli dizel tren setini üretmesinden dolayı TÜVASAŞ`ı tebrik eden İnci, ``Ülkemiz ve Sakarya için önemli bir ekonomik güç olan TÜVASAŞ`ın, uluslararası pazarda da etkin bir şekilde yer alması bölgemiz için övünç kaynağı olmasının yanı sıra ciddi bir kalkınma vesilesi de olmaktadır`` dedi.
 
Kaynak: AA